Esteu aquí

El CUESB ha atès des de dijous més de 500 persones

dimarts, agost 22, 2017 - 13:54

 

Els professionals d’aquest servei ofereixen acompanyament psicològic especialitzat a les famílies de les víctimes de l’atemptat de La Rambla.

El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), situat al barri del Poblenou, ha atès des del passat dijous més de 500 persones, entre ferits, demandants d’assistència psicològica i familiars de les víctimes de l’atemptat de Barcelona.

El CUESB proporciona als afectats ajuda de diferent tipologia: atenció psicològica especialitzada, allotjament, contacte amb els consolats, cerca de familiars, trasllats a l’aeroport, etc.

Des que es va posar en marxa el dispositiu, els psicòlegs, treballadors socials i tècnics especialitzats del Centre han fet l’acompanyament de les famílies de les víctimes durant el procés de reconeixement dels seus familiars a l’Institut Anatòmic Forense. Aquest servei prioritari ha assistit 74 persones.

Respecte a l’atenció via telefònica, més de 120 persones s’han posat en contacte amb els serveis d’atenció psicològica. Així mateix, des de dijous, el Centre d’Estades Breus del CUESB ha proporcionat allotjament a 28 afectats.

A més del Centre situat a Sant Martí, l’Ajuntament ha habilitat altres dos punts d’atenció a la ciutat: un al Raval i l’altre a l’Eixample.

 

Atenció a La Rambla

L’equip itinerant del CUESB ha contactat amb 170 comerciants de la Rambla per informar-los sobre el servei. Els professionals han recorregut botigues, comerços, quioscos i parades el Mercat de la Boqueria amb l’objectiu d’informar-los de la possibilitat de rebre atenció psicològica si ho requereixen.

El CUESB reparteix un díptic amb la informació dels serveis de què disposa i amb el número del telèfon d’atenció:

900 70 30 30

Els tècnics informen també dels símptomes que es poden experimentar si s’ha sigut testimoni d’una vivència com l’ocorreguda dijous passat, perquè les persones les puguin identificar i sol·licitin, si els cal, atenció psicològica.

 

El CUESB

El Servei del Centre d’Urgències i Emergències Socials d’atenció psicosocial permanent de Barcelonam, situat al carrer Llacuna, atén qualsevol situació d’urgència i d’emergència social a la ciutat, durant les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Durant aquests dies, el CUESB s’ha coordinat amb la resta d’equips professionals per tasques de suport a víctimes, familiars i afectats.

L’equip està format per psicòlegs, treballadors socials i tècnics especialitzats en l’atenció en crisi. Les seves funcions són atenció a persones en situació de crisi social greu i que requereixin d’atenció psicosocial immediata.