Esteu aquí

Els Agents Cívics s'han desplegat arreu de la ciutat

divendres, agost 11, 2017 - 10:41

 

Als barris de Sant Martí, actuen en accions concretes de la Vila Olímpica, el Poblenou i Sant Martí de Provençals, a més de l’Oficina d’Atenció Ciutadana

La Unitat d’Agents Cívics, que va néixer al 2015, ja s’ha desplegat en el conjunt de la ciutat. En les darrers setmanes s’hi han incorporat els 24 agents que donen servei als diferents barris informant i regulant les conductes incíviques, de manera que són 116 els agents cívics distribuïts a la ciutat.

Aquests agents tenen l’objectiu de reforçar la convivència en el conjunt de la ciutat durant els mesos de juliol, agost i setembre. Els objectius són de promoure el civisme, ajudar a prevenir els conflictes als espais públics i vetllar per una bona convivència amb especial atenció als indrets de més afluència turística.

La seva tasca cerca la conscienciació, les actituds i els comportaments cívics informant, requerint i advertint a les persones d’aquelles conductes que pertorben una convivència adequada, sensibilitzant als visitants i ciutadans en l’ús responsable i respectuós de l’espai públic.

Des del juliol, s’ha incrementat la presència
dels Agents Cívics a l’entorn dels
espais de més atracció i pressió turística

La darrera dotació de 24 agents se suma a les que s’han creat en els darrers mesos amb funcions específiques per a determinats espais de gran afluència o per a determinades activitats. Així, des del juliol se n’ha reforçat la presència a l’entorn de la Sagrada Família amb 15 nous agents per garantir el servei mentre que en paral·lel des del gener s’ha ampliat el servei amb 18 agents més a totes les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC’s) de la ciutat.

Des de l’abril i fins a l’octubre, com a novetat per al 2017 per ser un indret de gran afluència turística, els agents cívics donen servei al Mercat de la Boqueria amb 2 agents assignats els divendres i els dissabtes per tal d’evitar les conductes com la manipulació d’aliments i l’estacionament de persones a passadissos i llocs de pas.