Esteu aquí

En marxa la licitació dels túnels i el parc central de les Glòries

dijous, octubre 12, 2017 - 20:27

 

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha presentat recentment el full de ruta de la represa de les obres a l’emblemàtic espai

La licitació inclou clàusules socials i es farà per lots perquè l’execució dels treballs sigui més ràpida, es garanteixi el repartiment de l’impacte econòmic i s’evitin baixes excessives. La transformació de la plaça de les Glòries en un pulmó verd de la ciutat amb equipaments i habitatge públics permetrà recuperar per al gaudi dels veïns l’espai que ara es destina als cotxes.

Els treballs començaran el 1r trimestre del 2018 amb
l’objectiu que el parc central estigui enllestit el 2019
i que els túnels es posin en marxa el 2021

La licitació dels treballs, que tindrà un cost total de 79,4 milions d’euros, es farà en cinc lots que s’adjudicaran a cinc contractistes. D’aquesta manera s’eviten els riscos de concentrar les obres en un únic adjudicatari i recuperar temps amb l’execució simultània dels trams. A més, s’afegeixen mesures per garantir la responsabilitat social del contracte, com ara les condicions dels treballadors dels contractistes.

Aquests criteris se seguiran també en la licitació de la urbanització del parc central de les Glòries (l’àmbit Clariana de la Canòpia Urbana), on s’invertiran 14,8 milions d’euros. Aquest espai ocuparà 45.860 metres quadrats i inclourà zones verdes i de passeig, la rambla dels Encants, una àrea de jocs per a nens, una zona lúdica per a joves i una àrea de gossos, entre d’altres.

Els dos túnels urbans per on circularà
el trànsit de la Gran Via seran
unidireccionals i independents

Estem complint amb el compromís de fer que la plaça de les Glòries sigui una realitat al més aviat possible, però sobretot ho estem fent bé: garantint el control públic i reduint riscos”, ha remarcat Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Ecologia Urbana, Urbanisme i Mobilitat.