Esteu aquí

Es lliuren les claus de 25 habitatges de Ca l'Isidret per a gent gran

divendres, març 2, 2018 - 14:24

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat les claus de 25 habitatges amb serveis de Ca l’Isidret per a gent gran, al barri de Provençals del Poblenou. 

Els nous llogaters de l’edifici de Ca l’Isidret (cantonada Pere IV i Josep Pla) han rebut les claus de casa seva aquest divendres al migdia de la mà de la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i el regidor d’Habitatge i del Districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner en un acte institucional.

Aquestes persones, majors de 65 anys, passen a viure a uns pisos de 40 m2  gestionats per l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament. Són habitatges dotats de serveis de suport social i personal i construïts amb espais confortables on poder fer activitats en grup amb l’objectiu de fomentar la participació activa a l’equipament i la integració en la comunitat.

Habitatges en dret de superfície i per al lloguer assequibles

Ca l’Isidret és un edifici de promoció municipal construït per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) que té un total de 83 pisos.

A banda, dels 25 pisos que avui comencen a ser habitats, en els propers dies es lliuraran les claus de quatre pisos que falten també  reservats per a gent gran i 42 habitatges en dret de superfície, de dos o tres dormitoris i pensats per a unitats de convivència d’entre 1 i 6 persones.

D’aquests pisos n’hi ha 13 que es reserven per a menors de 35 anys, 10 més són per a veïns i veïnes del barri o de l’entorn més proper i dos estan reservats per a persones amb mobilitat reduïda.

Els pisos de dues habitacions tenen entre 61,25 m2 i 74,55 m2, els de tres tenen entre 68,65 m2 i 86,13 m2. El preu per metre quadrat dels pisos en dret a superfície es fixa en 1.800 euros el metre quadrat.

El règim de superfície és un model de tinència d’habitatge públic en el qual l’adjudicatari adquireix la propietat de l’habitatge per un període de 75 anys, però el sòl queda en mans de l’administració pública. Un cop transcorregut el període, la propietat de l’habitatge retorna a l’Ajuntament.

Finalment, aquesta promoció també inclou 12 habitatges destinats a lloguer assequible, que també està en fase de tramitació de l’adjudicació.

Equipament per al barri a peu de carrer

A la planta principal hi ha en funcionament el casal Ca l’Isidret, un equipament de proximitat per al barri. En el seu programa d’activitats té integrada tant la programació dirigida a la població general com l’activitat específica per a les persones grans.

L’obra de l’edifici es va iniciar l’any 2013, i a més de la construcció dels habitatges i els equipaments, l’Ajuntament ha urbanitzat el camí de Ca l’Isidret. El preu de construcció de l’edifici ha estat de 7.774.374 €.