Esteu aquí

Homenatge inclusiu i plural per la pau

divendres, agost 25, 2017 - 13:52

 

L’acte ha reunit 800 persones de diferents sensibilitats religioses, laiques i atees, per homenatjar les 15 víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

La cerimònia ha estat marcada per la convivència entre la diversitat de creences, tant religioses com laiques i atees. Aquesta convivència s’ha fet palesa amb la lectura de fragments de texts de diferents religions, com la Bíblia, l’Alcorà, la Torà i un text budista, amb la pau com a valor comú en tots.

També s’han llegit articles de la Declaració Universal dels Drets Humans. L’actriu Carme Sansa ha estat l’encarregada de conduir l’acte.

La música ha estat obra de l’Orquestra Àrab de Barcelona, que ha interpretat “El cant dels ocells”, en un moment de fusió cultural. Alhora, quinze parelles de joves representants de les entitats religioses i no religioses han construït un ram format per quinze poms de flors en memòria de les quinze víctimes de l’atemptat de Barcelona i Cambrils, un ram que s’ha afegit a totes les mostres de dol i de pau que la ciutadania ha deixat aquests dies a la Rambla.

L’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat han estat els organitzadors de l’esdeveniment, que s’ha celebrat a la Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona.