Esteu aquí

La Festa Major del Poblenou, lliure d’agressions masclistes

divendres, setembre 8, 2017 - 12:43

 

Sota el lema “No és No”, les festes del Poblenou se sumen a la campanya municipal antimasclista.

Segons l’últim Balanç de Seguretat i Activitat Policial del 2016, les agressions sexuals han augmentat en un 30% a Barcelona, especialment en horaris de cap de setmana i en contextos d’oci nocturn estival. És per aquest motiu que el consistori ha llençat durant l’estiu la Campanya No és No i es declara antimasclista, per sensibilitzar sobre el sexisme en espais de lleure.

Per tal de poder gaudir d’unes festes igualitàries i segures, la Festa Major del Poblenou comptarà amb un seguit d’actuacions destinades a reduir el nombre d’agressions d’aquest tipus. L’acció més destacada és la instal·lació d’un punt informatiu destinat a sensibilitzar, informar i atendre assetjaments i/o agressions masclistes i LGTBI fòbiques.

El Punt “No és No” està ubicat a:

Rambla del Poblenou
(davant del Casal de Barri)
Els dies 8, 9, 15 i 16, de 23 h a 3 h.
El dia 10 de setembre, de 23 h a 2 h.

Aquesta actuació ha estat consensuada amb les dues entitats organitzadores de les Festes: la coordinadora d’entitats del Poblenou i l’ACR Poblenou.

Un cop tancat l’horari del punt d’informació i fins a les 4.30 h, hi haurà una parella itinerant que recorrerà els espais de festa i voltants fent difusió i intervenint en cas de produir-se assetjaments i/o agressions masclistes.

Tant l’estand com la parella itinerant distribuiran cartells, xapes, fulletons i adhesius, a més d’informació dels espais de la festa.

En cas de dubte, existeix un llistat de les actituds i accions que es consideren agressions sexistes:

– Comentaris ofensius i degradants.
– Persecucions.
– Insults.
– Tocaments no consentits.
– Intents i consumació de violacions.

#BCNantimasclista