Esteu aquí

La Pionera, l'espai de la gent que comença

divendres, febrer 16, 2018 - 12:53

El nou espai d’oportunitats La Pionera començarà a funcionar al Poblenou cada cap de setmana a partir del 7 d’abril i servirà d’aparador per a projectes i iniciatives emprenedores.

Al final del passeig de Calvell, al barri del Poblenou, serà l’emplaçament de La Pionera, el nou espai d’oportunitats per a persones emprenedores i nous projectes d’innovació socio-econòmica.

____________________________________________________
Sessió Informativa
Dilluns 5 de març, a les 18h
Casal de Barri Poblenou (rbla. Poblenou, 47)
_____________________________________________________

S’estrenarà el proper 7 d’abril i cada cap de setmana s’hi exposaran al voltant de 300 projectes i iniciatives sorgides a Barcelona. “És un espai que la ciutat no tenia i que serà un aparador per a les persones que comencen, un dinamitzador comercial del barri del Poblenou i un nou punt de lleure per a totes les barcelonines i els barcelonins” ha dit el primer tinent d’alcaldia, Gerard Pisarello, en la presentació de La Pionera.

A l’hivern està previst que obri dissabte i diumenges de 10 a 20h mentre que a l’estiu funcionarà de divendres a diumenge de 12 a 22h. Es tracta d’una prova pilot que tindrà una durada d’un any i es preveu que hi passin 80.000 persones l’any.

El districte de Sant Martí ha compartit des de fa mesos aquest projecte amb les entitats veïnals, socials i comercials del territori, i serà una realitat gràcies al treball conjunt amb Barcelona Activa, l’ICUB i la Fundació Formació i Treball.

Un nou espai a l’aire lliure per la cultura emergent

La Pionera servirà com espai d’incubació per a projectes innovadors sobre el món del comerç i els mercats, l’art i el disseny, la gastronomia i les activitats culturals duts a terme per col·lectius que innoven, com ara makers, artesans o artistes, però també per col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Tots aquests projectes s’anunciaran a una zona de venda i promoció formada per 30 expositors. A més hi haurà una zona de descans i gastronomia, un escenari central i dos punts de música on s’hi faran activitats culturals, musicals i artístiques vinculades al programa Cultura Viva.

Per poder participar i exposar a La Pionera cal inscriure’s prèviament. Es prioritzaran les iniciatives en base a: fase d’incubació o incipient, innovació, transformació i generació de treball, compromís social i ambiental, i proximitat. El període d’inscripció és del 13 de febrer al 4 de març.