Esteu aquí

L’Ajuntament de Barcelona ha decretat tres dies de dol oficial

divendres, agost 18, 2017 - 12:52

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el més sentit condol del consistori a les víctimes i als familiars de l’atemptat d’aquest dijous a la Rambla.

Ada Colau ha agraït la ràpida resposta dels cossos de seguretat i els serveis d’emergències davant l’atemptat a la Rambla, que deixa 13 morts i més de 100 ferits, 15 dels quals es troben en estat molt greu.

L’alcaldessa de Barcelona també s’ha referit a l’allau de solidaritat de la ciutadania, que ha reaccionat oferint la seva ajuda ja sigui donant sang, traslladant les persones necessitades o oferint allotjament. Igualment, centenars d’Ajuntaments de Catalunya, de l’Estat i d’Europa s’han posat a disposició de Barcelona i d’altres administracions per tal de col·laborar-hi.

“La solidaritat és molt útil, ens fa sentir forts. Barcelona és una ciutat de pau i democràcia. Valenta i oberta al món. Orgullosa de la seva diversitat i cosmopolita. I ho seguirà sent. Els covards que han provat de sembrar el terror no ho aconseguiran”, ha dit l’alcaldessa.

Com a mostra de rebuig a l’atemptat i en solidaritat amb les víctimes i els familiars, s’ha convocat un minut de silenci a les dotze del migdia d’aquest divendres a la plaça de Catalunya. “Farem un minut de silenci per demostrar que estem contra la barbàrie i no tenim por. Més endavant farem altres actes de rebuig contra aquest terrible atac”, ha remarcat Colau.

A la ciutat de Barcelona, continua activat el Pla bàsic d’emergència municipal, així com els serveis del Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona. El 112 ha habilitat un telèfon d’atenció per als familiars de les víctimes: 900 400 012.