Esteu aquí

L'ajut de menjador arriba al 100% per als infants més vulnerables

dilluns, gener 1, 2018 - 10:07

 

Enguany per primera vegada s’aplica el llindar de pobresa establert per l’Institut d’Estadística de Catalunya

Aquest curs els ajuts de menjador escolar arriben a 27.215 alumnes, 3.820 més que l’any passat. D’aquests alumnes, els beneficiaris del Fons d’Emergència Social rebran la beca completa de 6 euros diaris.

Garantir l’àpat complet de tots els infants ha de ser una prioritat en qualsevol societat que es consideri digna.” Amb aquestes paraules, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i vicepresidenta del Consorci d’Educació de Barcelona, Laia Ortiz, ha justificat aquesta mesura, que concedirà l’ajut de menjador complet, de 6 euros, als escolars beneficiaris del Fons d’Emergència Social.

El Fons d’Emergència Social és un ajut extraordinari que concedeix l’Ajuntament per cobrir les necessitats bàsiques de subsistència d’infants o adolescents de 0 a 16 anys que compleixin el requisits. Les famílies que en participen reben 100 euros al mes per infant, amb un màxim de 900 euros l’any.

Més ajuts menjador

Aquest curs, un 9% més de famílies han pogut optar a l’ajut, ja que per primera vegada a Barcelona s’aplica el llindar de pobresa establert per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) en els requisits per atorgar els ajuts de menjador. Aquest llindar es calcula segons el nombre de persones que integren la unitat familiar.

Amb l’objectiu de millorar i facilitar el procés tant a les famílies com als centres educatius, s’ha simplificat la documentació que cal presentar. En el cas dels alumnes adjudicataris d’un fons d’emergència social, només els ha calgut demanar-ho al centre, sense haver de presentar cap tipus de documentació.