Esteu aquí

Normalitat a la majoria de serveis públics municipals

divendres, agost 18, 2017 - 09:44

 

Reobren les estacions de metro, ferrocarrils i rodalies de pl. Catalunya, però es mantenen les restriccions de trànsit rodat a la plaça i a la Rambla.

Gairebé tots els serveis públics que havien quedat afectats per l’atemptat a la Rambla han quedat restablerts avui, en la mesura que ho permet el protocol de seguretat establert. Es manté activat en fase d’alerta el Pla bàsic d’emergència municipal per incidents amb múltiples víctimes.

Els transports, els equipaments municipals i d’altres espais públics han recuperat el seu funcionament habitual durant el matí de divendres 18 d’agost, a excepció de la plaça de Catalunya i la Rambla. Aquestes zones seguiran patint afectacions de mobilitat en el trànsit rodat.

Els serveis d’urgències i emergències socials han atès 95 persones i han allotjat 13 afectats.

 

Transport públic i trànsit rodat

Les estacions de pl. Catalunya de Metro, Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat i l’estació del Liceu de la línia 3 del Metro han tornat a obrir després d’haver estat tancades pel perímetre de seguretat establert en la zona de l’atemptat de la Rambla. Els trens d’aquestes línies han reprès la seva activitat poc abans de les 13 h d’aquest divendres.

Es mantenen les restriccions del trànsit rodat entorn de la plaça de la Catalunya i la Rambla, per tant, els autobusos encara no hi poden circular.  Els vianants poden transitar-hi amb normalitat.

 

Equipaments i actes

Avui també es mantindran tancats alguns equipaments públics que es troben dins del perímetre de seguretat que s’ha establert al voltant de la Rambla, com La Virreina Centre de la Imatge, el Mercat de la Boqueria o el Centre Esportiu Municipal Frontón Colom. Aquests espais no obriran les instal·lacions avui a l’espera que s’aixequin les mesures decretades de seguretat.

Segueixen suspesos tots els actes festius organitzats pel consistori per aquest cap de setmana, com els previstos per la Festa Major de Gràcia. A causa del decret de tres dies de dol a la ciutat, la programació prevista pels carrers durant el cap de setmana pot quedar alterada. Durant el dia es farà pública també l’afectació que tindrà la programació de la Festa Major de Sants, que havia de començar aquest cap de setmana.

 

Centre d’Urgències i Emergències Municipal

El Centre d’Urgències i Emergències Municipals (CUESB), que es va activar ahir per atendre, primer in situ i després des de la seu de l’equipament les víctimes, els familiars i els testimonis dels fets, ha atès fins ara un total de 95 persones.

Les situacions de les persones ateses són diverses: familiars de víctimes mortals i ferits, persones desorientades o que s’han quedat sense la possibilitat de tornar als seus hotels o apartaments o que, a causa de l’atemptat, no han pogut tornar al seu país o a altres ciutats on s’allotgen.

Un total de tretze persones han estat allotjades al CUESB, que en aquests moments segueix treballant en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’Institut de Medicina Legal, la Creu Roja i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).