Esteu aquí

Pla per digitalitzar el comerç de proximitat

dilluns, març 12, 2018 - 10:45

En els propers dos anys s’impulsaran diferents accions perquè els comerços i les parades dels mercats de la ciutat tinguin més presència a la xarxa i incorporin la venda en línia.

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 1,7 milions d’euros els propers dos anys per avançar en la digitalització dels comerços i els establiments del mercat. L’objectiu és aconseguir que el conjunt del comerç compti, com a mínim, amb una presència bàsica a la xarxa.

“Volem donar més capacitat per competir davant les noves tecnologies per preservar aquest model de comerç de proximitat, de qualitat, que és el que caracteritza la nostra ciutat”, ha explicat Agustí Colom.

Accions concretes per avançar en la digitalització

La mesura, que forma part de l’Estratègia de Digitalització del Comerç de Proximitat engegada pel consistori, preveu diferents accions perquè els establiments vagin incorporant la venda on line i puguin convertir les botigues en veritables punts de contacte amb la clientela.

L’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa facilitarà una eina perquè els comerciants puguin fer una diagnosi del seu nivell de maduresa digital i planificar l’itinerari d’accions recomanades per avançar en aquest procés. Aquest diagnòstic els permetrà posteriorment accedir als ajuts municipals per a la digitalització, que se centraran especialment en els comerços amb un perfil digital més baix.

Es definiran diferents itineraris formatius segons el nivell de digitalització de cada usuari, a més de serveis d’assessorament i acompanyament en el procés, subvencions per fer front a les inversions necessàries o implantacions de proves pilot tecnològiques a petita escala per fer front a demandes del sector o dels consumidors.

A més es crearà un catàleg d’aplicacions digitals per al comerç que informi de les principals novetats o de casos d’èxit que puguin servir d’inspiració a altres comerciants.

Segons l’Estudi de maduresa digital, del 2017, només un 7,71% dels comerços de la ciutat tenien un nivell avançat. L’estudi constatava, a més, una bretxa digital segons el tipus de comerç i la ubicació en el territori, que es pretén reduir amb aquesta mesura.

Més informació