Esteu aquí

Una masia del segle XVIII, transformada en ludoteca municipal

dissabte, setembre 2, 2017 - 11:31

S’han iniciat els tràmits per reformar la masia Can Miralletes, situada al barri del Camp de l’Arpa del Clot i construïda al segle XVIII. Es reforçarà la seva estructura i s’adequarà l’edifici a la normativa arquitectònica actual. Un cop restaurada, la masia donarà servei de ludoteca al districte de Sant Martí.

Les entitats veïnals han decidit, de manera participativa, el nou ús de l’edifici, que passarà a incorporar-se a la xarxa d’equipaments per a infants del barri. Segons el regidor del Districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, convertir l’espai en ludoteca és molt adient. “Al barri hi falten espais públics i a més la ubicació és estratègica, ja que la masia es troba en un parc, al costat d’una escola i d’un institut”, ha recordat.

Un estudi recent, encarregat pel Districte de Sant Martí a una consultora d’enginyeria, indica que s’ha d’actuar en les jàsseres i biguetes de l’edifici perquè presenten un cert grau de risc. També es recomana intervenir per adaptar la masia a la normativa actual. El projecte de rehabilitació s’executarà al llarg del 2018.

La masia Can Miralletes es troba entre els carrers Sant Antoni Maria Claret, Conca i Indústria, a l’interior dels jardins amb el mateix nom. L’edifici es conserva pràcticament intacte des del 1736, any de la seva construcció. Consta d’una superfície de 290 metres quadrats i conserva les quatre parets exteriors de pedra, les interiors, les bigues, portes i finestres de fusta i una escala interior que accedeix a la primera planta construïda amb volta catalana.

Montaner ha insistit en el valor patrimonial que té: “És l’única masia que queda al teixit de l’Eixample. Els viatgers la feien servir com a fonda quan sortien de Barcelona”, ha explicat. Als anys setanta va estar a punt de ser enderrocada, però el moviment veïnal la va salvar.

 

Més informació