Esteu aquí

Una nau modernista del Parc i la Llacuna es convertirà en un centre gestor de residus tecnològics

dimecres, setembre 13, 2017 - 10:44

 

El centre organitzarà cursos sobre el reciclatge de material informàtic adreçats a joves de Sant Martí.

La Fundació Trinijove és l’entitat encarregada de les obres de rehabilitació d’una antiga nau industrial situada al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. En aquest espai, s’hi ubicarà un centre de gestió de residus tecnològics que incorporarà també una àrea de formació per a joves del districte.

El regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha afirmat que “la política d’inversió en el patrimoni industrial del 22@ no té precedents i permet que, dins del districte, es consolidi una ecologia de treball el més divers possible i també tot tipus d’economia solidària.”

La nau és de propietat municipal i està situada al carrer Pujades 97, entre els carrers d’Àvila i de Badajoz. L’edifici està catalogat perquè és un vestigi del patrimoni industrial i modernista del Poblenou a conservar. És per aquest motiu que el projecte té dos vessants: la conservació del patrimoni industrial i l’aportació d’un nou ús a aquest patrimoni.

Un cop entri en funcionament, la Fundació Trinijove serà l’encarregada de gestionar el centre de residus tecnològics. Un dels seus objectius serà formar joves del districte de Sant Martí en la reutilització i el reciclatge de material informàtic, a través del programa Incorpora de la Fundació La Caixa, de cara a la seva futura incorporació al món laboral.

A més del vessant formatiu, el futur equipament es dedicarà al reciclatge del material obsolet i a la reutilització d’equips i dispositius informàtics, que se cediran a entitats socials.

El projecte està vinculat al programa Reuse, de la UPC, que vol facilitar el reaprofitament de maquinari en bon estat de funcionament per part d’entitats sense ànim de lucre i amb un fi social. El programa s’emmarca també en el Pla d’Acció d’Economies Col·laboratives.