Esteu aquí

El carrer del Tinent Flomesta es renova

dl., 14/05/2018 - 18:55

Han començat les obres de reurbanització del carrer del Tinent Flomesta, des del carrer d'Antoni de Capmany fins al de Sants. Amb una inversió total d'1,25 milions d'euros, al febrer de 2019 aquest carrer s'haurà convertit en un passeig amb prioritat per als vianants, arbres, mobiliari urbà i enllumenat nous, i amb totes les línies de serveis soterrades.

Les obres al carrer han començat precisament amb la desviació de diverses canonades subterrànies de gas, aigua i telecomunicacions, sobre les quals s’haurà de plantar una nova filera d’arbres. Per això, durant les darreres setmanes, hi han estat treballant els contractistes de Gas Natural, Ono i Agbar.

Aquest mes de maig comença l’obra pròpiament dita de reurbanització del carrer, dividida en tres fases: entre Antoni de Capmany i Pavia; de Pavia a Daoíz i Velarde; i fins al carrer de Sants. En cadascun d’aquests trams, primer es construirà la vorera oest (de 2,60 metres), després la vorera est (7,70 m) i finalment la calçada de 3,50 metres, al mateix nivell que les voreres. A la banda del Llobregat hi haurà una fila d’arbres, concretament pereres (Pyrus Calleriana). I a la del Besòs, noves columnes de llum de 5,8 metres d’alçària.

Aquesta actuació s’emmarca en la reurbanització dels carrers de l’entorn del mercat de Sants, amb la voluntat de donar prioritat al vianant i potenciar el caràcter comercial de la zona. L’any passat es van acabar de reurbanitzar els carrers de Sant Frederic, Casteràs i Càceres (fins a Sant Medir). També esdevenen carrers nous per als vianants el dels Jocs Florals (entre Antoni de Capmany i Sants) i el de la Riera d’Escuder (entre Daoíz i Velarde i Sants).