Esteu aquí

Obres de reurbanització del carrer del Tinent Flomesta

dc., 27/09/2017 - 18:55

La reurbanització del carrer del Tinent Flomesta, a Sants, ha començat amb la desviació de diverses canonades subterrànies de gas, aigua i telecomunicacions sobre les quals s'haurà de plantar una nova filera d'arbres. Es preveu que l'obra de reurbanització pròpiament dita arrenqui el 6 de novembre i que s'allargui durant set mesos, amb un cost total d'1,25 milions d'euros. El juny de l'any vinent, el carrer del Tinent Flomesta s'haurà convertit en un passeig amb prioritat per als vianants, des del carrer de Sants fins al d'Antoni de Capmany, amb arbres, mobiliari urbà i enllumentat nous, amb totes les línies de serveis soterrades.

Gas Natural treballarà fins a finals d’any en diversos trams del carrer del Tinent Flomesta per desviar la seva canonada i deixar-la sota el nou traçat de la calçada, de forma que no interfereixi amb els nous arbres que s’hi plantaran. Vodafone també haurà de soterrar a més fondària la línia que baixa des del carrer de Sants fins al de Canalejas, sense solapar-se amb Gas Natural. I entre el 23 d’octubre i el 6 de novembre, Agbar renovarà la seva canalització entre els carrers de Canalejas i de Pavia, per poder disposar d’un nou hidrant a la cantonada d’aquest últim. L’aparcament es prohibeix ja per permetre el pas de vehicles mentre durin aquestes actuacions prèvies.

A partir del 6 de novembre començarà l’obra pròpiament dita de reurbanització del carrer, dividida en tres fases: entre Antoni de Capmany i Pavia (fins al 22 de desembre), de Pavia a Daoíz i Velarde (del 2 de gener al 15 de març) i fins al carrer de Sants (fins al 8 de juny). En cadascun d’aquests trams, primer es construirà la vorera oest (de 2,60 metres), després la vorera est (7,70 m) i finalment la calçada de 3,50 metres, al mateix nivell que les voreres. A la banda del Llobregat hi haurà una fila d’arbres, concretament pereres (Pyrus Calleriana). I a la del Besòs, noves columnes de llum de 5,8 metres d’alçària.