Esteu aquí

44 alumnes acaben l'ESO amb diversificació curricular

dilluns, juny 11, 2018 - 15:23

Per segon any consecutiu, el Saló de Plens de Sants-Montjuïc ha acollit avui el lliurament de diplomes de fi de curs a 44 alumnes que enguany acaben l'educació secundària obligatòria (ESO) a instituts del districte amb programes de diversificació curricular. Aquests programes faciliten l'assoliment dels objectius de l'ESO mitjançant una organització de continguts i matèries del currículum diferent a l'establerta amb caràcter general. L'àmbit més pràctic de la formació es duu a terme fora de l'institut, en empreses, entitats culturals o centres esportius que hi col·laboren.

El lliurament de diplomes a l’alumnat que enguany ha completat l’ESO a Sants-Montjuïc amb diversificació curricular s’ha aprofitat per fer una taula rodona sobre el funcionament d’aquests programes. Hi han participat Jordi Marín, alumne de l’Institut XXV Olimpíada; Meritxell Joan, directora de l’Escola Pau Vila; Isabel Morell, dinamitzadora de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta; i Iris Lleixà, directora de la Residència Assistida per a Gent Gran Pare Batllori.

La participació en les activitats previstes en aquests programes de diversificació curricular es presenta als alumnes com una oportunitat per millorar els seus aprenentatges i assolir les competències bàsiques i, per tant, requereix el compromís d’aprofitar l’oportunitat que se’ls ofereix. Aquests programes comporten una organització curricular diferent i, eventualment, un horari de permanència al centre també diferent, ja sigui perquè comparteixen l’escolaritat ordinària amb altres activitats externes al centre, o perquè els centres organitzen altres activitats en altres espais. La tutoria de l’alumnat d’aquest programa es duu a terme de manera personalitzada i contínua, amb assessorament psicopedagògic.