Esteu aquí

Balls i gastronomia de festa major

divendres, octubre 6, 2017 - 11:10

Hostafrancs segueix de festa i aquest segon cap de setmana concentra un bon grapat de concerts, balls de diversos estils i propostes gastronòmiques. Tot plegat amb els eixos viaris de Creu Coberta i Consell de Cent tallats al trànsit i convertits en un Mercat Medieval on podeu trobar absolutament de tot. I no només coses per comprar sinó també una programació completa d'activitats sobre l'escenari. Diumenge a la tarda es farà del concert d'havaneres amb el grup Montjuïc que es va suspendre l'1 d'octubre.

Divendres al vespre, després de la xocolatada i l’espectacle d’animació infantil Dançons de Carles Cuberes al carrer de Vilardell, fem un TastAlBarri amb un recorregut gastronòmic per diversos establiments al ritme dels tabals del grup DesCentrats. A partir de les 20 h, tant divendres com dissabte, el centre de serveis Canpedró ofereix la Tapa Solidària, que amb les aportacions dels participants esdevenen àpats per a infants i famílies que ho necessiten. A la nit, el XI Festival de Música Jove inclou les actuacions de la Joan Pelegrí Music Band, del quartet de cant i dansa contemporània de la Galeria Escola de Dansa i del grup de rap Rbre.

Dissabte, primer dia de la XII Fira Medieval, hi ha també moltes altres activitats per tot el barri: al matí, mercat de la nosa i del col·leccionisme al carrer de Llobet, sardinada al Casinet d’Hostafrancs, taller de ceràmica i tennis de taula a l’Institut Joan Coromines i vermut popular a l’Ateneu Independentista d’Hostafrancs. També un itinerari històric per l’Hostafrancs obrer i industrial que surt a les 12 h de la seu del Districte.

Dissabte a la tarda, a partir de les 17.30 h, la plaça de Joan Pelegrí s’omple de tallers per a tota la família: mapping sobre l’Escola Miquel Bleach fet amb dibuixos d’infants, construcció de coets amb aire comprimit, de robots amb TbKids i tota mena de jocs per cocrear barri amb el Rizoma de #FemHostafrancs! Mentrestant, a la plaça de Joan Corrades, desfilaran els vestits de l’Associació de la Dona Gitana Catalana i al carrer de Llobet, a partir de les 19.15 h, toquen els grups Abdominable Gallina nauseabunda, Cleanstring i D-Rumba. A la nit, a Joan Pelegrí, XXIII edició del tradicional Ball de Rams d’Hostafrancs i ball de Festa Major amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Hi ha sopar de germanor al carrer de Vidriol i sopar medieval a Creu Coberta. La festa assolirà el punt àlgid a partir de la mitjanit al carrer de Vilardell amb el concert de les millors cançons de l’estiu dels anys 60 i 70 a càrrec de l’orquestra Di-Versiones.

Diumenge segueix la XII Fira Medieval, amb tota l’oferta de productes i activitats ocupant els carrers de la Creu Coberta, del Consell de Cent i els que n’hi ha entre l’un i l’altre. A més, al matí al Casinet d’Hostafrancs, hi ha Torneig de Botifarra (joc de taula) i després vermut de Festa Major. A les 18 h, al carrer de Vilardell, tindrà lloc el concert d’havaneres del grup Montjuïc que es va suspendre diumenge passat, 1 d’octubre.