Esteu aquí

Ajuts perquè casa teva sigui més eficient

dilluns, novembre 13, 2017 - 14:45

Informadors especialitzats en els ajuts municipals a la rehabilitació d'habitatges visiten aquests dies els barris de Sants i Hostafrancs. Divendres 17 i dissabte 18 els trobareu a la plaça de Joan Corrades, al Mercat d'Hostafrancs i al parc de l'Espanya Industrial explicant de diferents maneres l’existència d’aquestes ajudes i la possibilitat de demanar-les per fer casa vostra energèticament més eficient o fins i tot per generar la vostra pròpia energia.

El punt informatiu mòbil serà divendres a la tarda (17-19 h) a la plaça de Joan Corrades i dissabte al matí (11-13 h) al carrer de Vilardell, rere el Mercat d’Hostafrancs, explicant com funcionen les ajudes, quines opcions tenen els veïns i veïnes per generar la seva energia, quins costos poden tenir, etc. A més, dissabte al parc de l’Espanya Industrial (11-13 h) es durà a terme un taller en què infants i famílies han d’anar col·locant les solucions sobre un plafó d’un edifici amb problemes i qüestions a millorar a través de la rehabilitació. Les solucions són en uns targetons que, un cop oberts, donen dades de consum energètic i consells per estalviar a la llar. Mentrestant, l’altre informador explica la convocatòria d’ajuts als pares i tothom que hi passi.

El sector residencial és responsable del 27’9% del consum energètic de Barcelona. Més d’un 90% dels habitatges de Barcelona poden aconseguir estalvis energètics substantius mitjançant la rehabilitació i l’autoabastament d’energia. Fer servir les cobertes i altres elements estructurals com a espais de producció energètica és una de les millors maneres de reduir-ne la factura.

Les polítiques d’ajuts a la rehabilitació, a més de formar part de l’estratègia de transició energètica de la ciutat, són un dels motors més eficients per activar-la des d’una visió social i econòmica. Comporten un augment de la qualitat de vida de les persones, millorant els espais on viuen, tant públics com privats. La campanya 2017, entre altres propostes, prioritza les ajudes per actuacions de generació d’energia (tant a nivell individual com col·lectiu) finançant fins a un 60% de la inversió en energia fotovoltaica i el 100% de l’estudi tècnic previ.