Esteu aquí

El CatSalut i l’Ajuntament acorden reduir les desigualtats en salut

divendres, març 11, 2016 - 17:55

El nou conveni d’inversions que s’està elaborant prioritzarà l’atenció primària, la salut mental i les addiccions, així com les intervencions en els barris que tenen els pitjors indicadors de salut.

El CatSalut i l’Ajuntament de Barcelona han acordat avançar cap a l’aprovació d’un conveni que marqui prioritats en les inversions sanitàries per al període comprès entre el 2016 i el 2023. Aquest acord, que està previst que s’enllesteixi durant el mes de juny, tindrà com a eix vertebrador la reducció de les desigualtats en salut i prioritzarà les intervencions en els barris que tenen els pitjors indicadors socioeconòmics i de salut, la millora de l’accessibilitat, la qualitat i el confort dels serveis sanitaris, el reforç de la provisió pública d’atenció sanitària, la integració i la coordinació sanitària i comunitària.

D’altra banda, i també de forma prioritària, s’invertirà en l’atenció primària, l’atenció a la salut mental i les addiccions. També s’ha acordat constituir una comissió de treball per elaborar el Pla de salut de Barcelona 2016-2020, que integri les prioritats del Pla de salut de Catalunya i el Pla municipal 2016-2019.

Projectes socials entre la Generalitat i l’Ajuntament

La Comissió Permanent també ha consensuat constituir una taula de treball conjunta entre la Generalitat i l’Ajuntament per impulsar nous models d’atenció integrada centrats en la persona, que responguin a les necessitats de la població vulnerable o amb necessitats complexes d’atenció.

Entre altres mesures, s’establirà una norma que asseguri el dret universal a l’assistència sanitària i es crearà el Comitè d’Accés a l’Atenció Sanitària a la Ciutat de Barcelona, que ha de facilitar i agilitzar els processos d’empadronament a les famílies i l’obtenció simultània de la targeta sanitària.

Més informació