Esteu aquí

El Centre d'Atenció Integral de la Marina es mou

divendres, febrer 9, 2018 - 14:11

El Districte de Sants-Montjuïc ha presentat al veïnat una proposta per construir el futur Centre d'Atenció Integral de la Marina a la cantonada dels carrers del Foc i la Mare de Déu de Port, no dins dels jardins de Can Farrero com estava previst. L'edifici s'havia projectat sobre un solar qualificat com a equipament des del 1987, però la Plataforma Can Farrero ha expressat la voluntat de mantenir aquest espai com a jardí. La nova ubicació alternativa, dins del mateix àmbit, permet tirar el projecte endavant sense sobrecost.

El nou Centre d’Atenció Integral definit al Pla de Barris vol aplegar i apropar al veïnat de la Marina tots els serveis bàsics. Es tracta de que tota persona que es trobi en una situació de necessitat de qualsevol tipus pugui adreçar-s’hi i se senti acollida i reconfortada per l’Ajuntament de la seva ciutat, malgrat no es tingui cap mena de competència per intentar solucionar la problemàtica plantejada. Per tant, a més del Centre de Serveis Socials, podrà acollir serveis de salut, educació, habitatge, pobresa energètica, ocupació, acció comunitària, prevenció i convivència. I descongestionarà d’activitats la Sala Pepita Casanellas.

Es tracta d’un format de centre pioner a la ciutat i, per encabir-lo, s’ha projectat un edifici sostenible i adaptat a l’entorn dels jardins de Can Farrero, on se n’havia previst la construcció. El solar inicialment triat està qualificat com a equipament, és l’oposat a la Casa del Rellotge i representa el 4% de la superfície dels jardins de Can Farrero. En aquesta ubicació, l’edifici nou quedava a 22 metres dels blocs de pisos més propers, una distància superior a la que queda rere la Casa del Rellotge i a l’amplada de qualsevol carrer de l’Eixample.

En tot cas, davant l’oposició de la Plataforma Can Farrero, el Districte de Sants-Montjuïc es va comprometre a cercar una localització alternativa que no representés la cancel·lació del projecte en execució ni cap sobrecost. La solució proposada ahir en una sessió monogràfica a la Sala Pepita Casanellas consisteix a traslladar el projecte d’edifici als jardins de Cal Sèbio, que es troben just al costat dels de Can Farrero. Aquesta nova ubicació, a més deixar el nou edifici a 35 metres del bloc de pisos més proper, també planteja altres avantatges, com que el Centre d’Atenció Integral quedi just al costat de l’ambulatori i la parada de l’autobús, donant continuïtat al carrer de la Mare de Déu de Port. El nou edifici quedaria a la cantonada amb el carrer del Foc. Caldria, això sí, aprovar urbanísticament la corresponent permuta de sòl, que comportarà allargar els terminis per a l’entrada en funcionament del nou Centre d’Atenció Integral de la Marina.

La Plataforma Can Farrero estudia aquests dies els detalls del trasllat del projecte que se’ls va plantejar ahir.

Presentació de la proposta de nova ubicació CAI la Marina (PPTX)