Esteu aquí

Enquesta d'hàbits de compra al Poble-sec

dimarts, maig 8, 2018 - 10:07

Barcelona Activa , en col·laboració amb el Districte de Sants-Montjuïc, realitzarà durant el mes d’octubre una enquesta d’hàbits de compra al barri del Poble-sec per saber què compra el veïnat i on. Es vol identificar d’aquesta manera quines mancances presenta l’oferta comercial del barri, amb l’objectiu de promoure l’emprenedoria, diversificar l’oferta existent, enfortir el comerç de proximitat i activar mesures per a la dinamització socioeconòmica del territori.

L’enquesta vol ser una eina per a la detecció de necessitats dels residents al Poble-sec. Es pretén que aquest material serveixi també per acompanyar la definició de possibles accions vinculades a l’autoocupació vinculada a la cura d’infants, persones dependents i treball de la llar, així com a la detecció de quins serveis quotidians són susceptibles de ser contractats/comprats en aquests àmbits.

La incorporació d’un treballador de plans d’ocupació del projecte Treball als Barris al Poble-sec, amb funcions de dinamització econòmica i comercial, ha permès dedicar recursos personals a la planificació, realització i anàlisi d’aquesta enquesta. S’executarà durant els mesos d’octubre i novembre de 2017 i es preveu entrevistar 250 veïns i veïnes del Poble-sec. Els resultats d’aquesta enquesta al veïnat es compararan amb el cens visual de locals comercials realitzat l’any passat al barri pel projecte Treball als Barris de Barcelona Activa, per extreure conclusions sobre els sectors comercials a potenciar, mitjançant accions per fomentar l’emprenedoria en aquells que presentin més mancances.

Aquesta enquesta ha estat elaborada amb els mateixos criteris que les que Barcelona Activa executarà també durant el mes d’octubre en altres set barris dels districtes de Nou Barris, Horta-Guinardó i Sant Martí, en el marc dels corresponents Plans de Desenvolupament Econòmic, com el que s’aprovarà aquest mes a Sants-Montjuïc. En total, des de Barcelona Activa, es preveu entrevistar un total de 1.400 veïns i veïnes.