Esteu aquí

La Lleialtat Santsenca s'estrenarà com a equipament a l'estiu

dilluns, març 20, 2017 - 12:08

La rehabilitació de l’edifici de l’antiga cooperativa de la Lleialtat Santsenca, al carrer d’Olzinelles, encara la recta final i estarà del tot enllestida al juny, amb tots els espais condicionats i els mobles ja instal·lats per començar a funcionar com a nou equipament. Entre el juliol i l’agost, coincidint amb la Festa Major de Sants, l’edifici acollirà els primers actes públics d’aquesta nova etapa.

El Districte de Sants-Montjuïc treballa conjuntament amb la Plataforma de la Lleialtat Santsenca per aplicar al nou equipament un model innovador de gestió comunitària, que satisfaci les aspiracions de tot el veïnat i entitats del barri que han reivindicat la recuperació de la Lleialtat.

Les obres per convertir l’antiga cooperativa en un nou equipament van començar al juliol de 2014. S’han allargat quasi bé fins a tres anys, perquè les primeres empreses que se’n van fer càrrec van acabar renunciant-hi per motius econòmics al setembre de 2015 i assumint les penalitzacions corresponents. Llavors es va convocar una nova licitació i l’empresa guanyadora ha estat l’encarregada d’acabar de rehabilitar l’edifici, amb prop de 2.000 metres quadrats de superfície útil per a activitats cíviques, socials, culturals i lúdiques.

La cooperativa de la Lleialtat Santsenca va edificar la seva seu l’any 1927. La rehabilitació s’ha fet respectant els elements més singulars d’aquella construcció, com ara la gran sala taller o els finestrals, ara dotats també amb nous tancaments que n’aïllaran el so de l’exterior. La planta baixa acull també un gran espai polivalent d’uns 150 m2 amb un disseny que li permetrà acollir diferents activitats. En aquesta zona, s’ubicarà un servei de bar. A la planta superior, l’antiga sala d’actes de la cooperativa recupera l’ús original i tindrà una capacitat de fins a 200 persones.