Esteu aquí

La Rambla de Sants i la plaça de Joan Pelegrí generaran energia

dijous, agost 3, 2017 - 11:34

La dotzena de pèrgoles amb plaques fotovoltaiques que hi ha escampades per Barcelona generen prou energia per abastir unes 500 llars. Per als propers anys, l'objectiu és doblar la capacitat productora d'energia renovable a la ciutat, fent servir tant l'espai públic com els edificis municipals. Entre les pèrgoles que aviat començaran a produir electricitat, hi ha les de la renovada plaça de Joan Pelegrí i les dels jardins de la Rambla de Sants, que esdevindran una de les instal·lacions més àmplies i potents d'aquesta xarxa.

De la dotzena de pèrgoles fotovoltaiques en funcionament, algunes són elements arquitectònics reconvertits a posteriori i d’altres ja es van crear per generar energia. És el cas de les instal·lades als jardins de la Rambla de Sants i de la que hi haurà a la plaça de Joan Pelegrí un cop remodelada. L’energia que generaran les pèrgoles fotovoltaiques dels jardins de la Rambla de Sants s’injectarà a la xarxa de la companyia elèctrica, mentre que les de la plaça de Joan Pelegrí abastiran directament la seu del Districte.

La generació d’energia a l’espai públic forma part de l’estratègia per aconseguir que Barcelona tingui un model energètic basat en l’eficiència, l’ús racional de l’energia i la generació renovable i local. Aquesta estratègia es concretarà amb la posada en marxa de la comercialitzadora elèctrica pública, prevista per a l’estiu del 2018.

Generació d’energia en edificis municipals

La ciutat disposa, a més, de 60 edificis i equipaments municipals que generen energia elèctrica, amb un total de 1.000 kWp de potència fotovoltaica instal·lada. Actualment hi ha en licitació 31 projectes més per generar energia en edificis públics ja existents, com les Cotxeres de Sants i l’Escola Bosc de Montjuïc.

“Busquem la implicació de tots els actors i també la complicitat dels veïns i les veïnes, perquè puguin participar en els projectes”, diu el regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia. Per estimular la generació energètica també entre els particulars, s’han impulsat tota una sèrie d’ajuts i subvencions en edificis i habitatges de la ciutat i s’està treballant per impulsar bonificacions fiscals.