Esteu aquí

L’Hortet de la Farga es queda!

dijous, gener 11, 2018 - 08:38

El Districte de Sants-Montjuïc va exercir a finals de desembre el dret de tempteig i retracte dels terrenys dels dos edificis dels números 36 i 38 del carrer de Rossend Arús i de l’interior d’illa del carrer Noguera Pallaresa, 27 fet que permetrà la continuïtat d’un projecte veïnal emblemàtic de Sants com és l’Hortet de la Farga.

La compra de les 3 parcel·les va realitzar-se a finals de desembre després d’un any de negociacions amb una entitat bancària i ha tingut un cost de 641.000 euros.

L’adquisició permetrà que la Comissió de Festes de la Plaça de la Farga pugui continuar preparant els guarniments per a la Festa Major de Sants en l’espai on ho ha fet en els últims 37 anys des que va arribar a un acord amb l’antic propietari del terreny. A la vegada, es mantindrà també l’hort urbà que hi ha des de fa 10 anys al solar de 455m2 de l’interior de l’illa del carrer Noguera Pallaresa 27. Els veïns podran, doncs, seguir reunint-se cada diumenge per cuidar comunitàriament la seva collita d’enciams, cols, faves, bledes…

Per la seva banda, els edificis dels números 36 i 38 del carrer Rossend Arús seran rehabilitats i es destinaran a una cooperativa d’habitatge en cessió d’ús tot reservant-se els baixos per a la Comissió de Festes de la Plaça de la Farga.