Esteu aquí

Més de 500 activitats a la Festa Major de Sants

dilluns, agost 21, 2017 - 08:07

Sants s'omple un cop més de festa durant nou dies d'agost amb la participació de totes les entitats del barri i el veïnat dels 16 carrers que es guarneixen de forma molt especial per a l'ocasió. Les comissions de festes d'aquests carrers han organitzat un total de 488 activitats, a les que se sumen les 66 d'unitàries (algunes s'han suspès durant el cap de setmana de dol). A partir d'aquest dilluns, estrenem el nou edifici de la Lleialtat Santsenca i gaudirem del pregó de Joan Manuel V. Parisi, del Secretariat d'Entitats, i del concert de Gossos al Parc de l'Espanya Industrial, entre altres actes destacats.

Després d’un primer cap de setmana a mig gas, en què s’han suspès els actes institucionals i d’afluència més massiva, la Festa Major de Sants de 2017 arrenca aquest dilluns amb el pregó al Parc de l’Espanya Industrial a càrrec de Joan Manuel V. Parisi, el gerent i històric dirigent del Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Tot seguit es lliuraran els premis del concurs de carrers guarnits i després toquen els grups Three Time Losers i Gossos.

Dilluns és el dia de les activitats unitàries i els jardins de la Rambla de Sants s’estrenen com a escenari de la Festa Major amb tot un matí de teatre i tallers educatius per a tota la família, a més d’un espectacle intercultural que combina poesia, música i dansa. També hi ha força animació durant tot el dia al Parc de l’Espanya Industrial.

Durant tots aquests dies, el concurs #BCNSelfie! vol copsar amb moltes autofotos les experiències personals a les festes, així com descobrir, reconèixer i promocionar la producció de treballs fotogràfics. Per participar-hi, només cal fer-se una “selfie” a la Festa Major de Sants i penjar-la a Instagram, Twitter o Facebook amb les etiquetes #selfiesants i #BCNSelfie! sent seguidor d’AGePaCC.

Aquestes festes seran les de l’obertura de l’antiga cooperativa obrera La Lleialtat Santsenca, un dels edificis emblemàtics de Sants, recuperat ara com a nou equipament municipal de gestió comunitària del barri per a usos veïnals, cooperatius i de cultura popular. A més de portes obertes i exposicions, s’hi fan activitats tots els dies de Festa Major,

Les persones amb dificultats de visió poden gaudir dels guarniments en una visita audioguiada. Entre setmana, a les 18 h, es fan rutes per llocs d’interès històric o patrimonial de Sants (dimecres a les 11 h, en anglès).

Dijous 24 és l’ofrena floral a Sant Bartomeu i l’aperitiu mariner al Mercat de Sants, on dissabte es lliuren els premis del concurs de dibuix. Dissabte també s’entreguen els premis de la votació popular de carrers i, a la tarda, se celebra la diada castellera i el correfoc. El piromusical clourà diumenge a la nit aquesta Festa Major de Sants.