Esteu aquí

Nova regulació comercial del Paral·lel

dissabte, desembre 30, 2017 - 10:13

Els plans d'usos del Poble-sec, Sant Antoni i Ciutat Vella es revisaran per ordenar de forma unificada les activitats que es desenvolupen a tot l'eix comercial del Paral·lel. Mentre s'elabora el nou pla d'usos de l'avinguda, se suspèn l'atorgament de noves llicències en aquest àmbit.

El Pla especial d’establiments de concurrència pública, hoteleria i altres activitats, més conegut com a pla d’usos, serveix per regular i delimitar les activitats comercials, econòmiques i culturals que es poden desenvolupar en una zona determinada de la ciutat. L’objectiu de la nova normativa serà preservar el comerç de proximitat, protegir la convivència ciutadana i l’interès dels veïns i les veïnes, i garantir l’equilibri d’usos entre els diferents establiments i activitats que s’hi desenvolupen.

El nou pla d’usos del Paral·lel tractarà amb una visió de conjunt tota l’avinguda i uniformarà la regulació en tots el trams, actualment desigual perquè hi conflueixen el pla d’usos de Ciutat Vella, el del Poble-sec i la suspensió de llicències en l’àmbit de Sant Antoni. També s’obrirà un debat amb el veïnat i les entitats per revitalitzar l’avinguda amb actuacions per potenciar l’ús de l’espai públic, consolidar el Paral·lel com a eix cultural i dinamitzar l’activitat socioeconòmica.

Per poder elaborar el nou pla d’usos del Paral·lel, així com el del carrer Gran de Sant Andreu, el Govern municipal ha suspès durant un any l’atorgament de noves llicències d’activitats de concurrència pública en totes dues vies, amb l’excepció de les que es trobaven ja en tramitació abans de la suspensió.