Esteu aquí

Obert el nou carril bici que connecta la Marina amb la Zona Franca

dimarts, juliol 25, 2017 - 14:58

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, han inaugurat el carril bici que connecta el passeig de la Zona Franca (des del carrer de Motors) amb el carrer A. Aquest tram de 500 metres enllaçarà els propers carrils bici que es construiran al passeig de la Zona Franca i el carrer de Motors, per una banda, i al llarg del carrer A, per l'altra, on hi ha un carril bici afectat per les obres del metro. Representa, doncs, l'entrada de la xarxa ciclable de Barcelona a la Zona Franca i un nou avenç en la millora de les connexions metropolitanes en bicicleta.

Vidal ha ressaltat “la ferma aposta que està fent l’Ajuntament de Barcelona per la bicicleta, guanyant quilòmetres de carrils bici tant a dins la ciutat com amb les vies d’entrada i sortida metropolitanes“. Poveda s’ha mostrat molt satisfet que “per fi vianants i bicicletes puguin arribar de forma segura des de Barcelona fins al principal polígon industrial de Catalunya, el de la Zona Franca”.

El tram que avui comença a funcionar permet als vianants i als ciclistes superar de forma segura les barreres viàries que suposen la ronda del Litoral i l’accés al Port de Barcelona, fins ara infranquejables. Les amplades del carril bici varien entre els 2,2 i els 2,4 metres. La vorera per als vianants oscil·la entre els 1,8 i els 4,9 metres d’amplada total. Per tal de facilitar la circulació segura de persones amb discapacitat visual, el carril bici i la vorera es troben separats per un paviment guia que diferencia el carril bici de l’espai destinat al vianant. En aquest carril, s’ha afegit una segregació física de formigó.

L’obra ha suposat una inversió de 878.000 euros, un 16% dels quals han estat a càrrec de l’AMB i la resta, de l’Ajuntament de Barcelona. A aquest pressupost cal afegir el cost de la semaforització d’aquest àmbit, per garantir-hi la màxima seguretat. Per prioritzar l’ús de les bicicletes i dels vianants, l’encreuament regulat amb semàfors més proper al carrer A compta amb un sistema automàtic de detecció de bicicletes al paviment i un polsador per a vianants.

Node d’una xarxa creixent

Aquest 2017, el govern municipal ha licitat un total de 62,5 km de carrils bici que inclouen un total de 30 noves actuacions. Es tracta de la xifra més alta de quilòmetres de carrils bici licitats mai en un mateix any. Els nous carrils s’iniciaran aquest any i es preveu que els darrers finalitzin el primer trimestre del 2018.

El carril bici inaugurat avui forma part de la primera convocatòria de subvencions de l’AMB per a aquest objectiu, que contemplava la construcció de 26,7 km de nous carrils bici en 17 municipis metropolitans. És el punt de partida de Bicivia, la xarxa pedalable metropolitana que connectarà, de manera directa i segura, tota la metròpoli.