Esteu aquí

Sessió informativa sobre el certificat digital per a les entitats

dimarts, juny 12, 2018 - 17:10

A partir del 2 d’octubre totes les associacions i entitats que hagin de fer tràmits amb les administracions públiques, tant l’Ajuntament com la Generalitat o l’Estat, hauran de disposar d’un certificat digital per poder-los fer. Serà imprescindible per a tràmits tan habituals com la petició de subvencions o pagar impostos, i per tant, és important tramitar-los aviat per disposar-ne quan ja sigui del tot obligatori.

El Districte de Sants-Montjuïc, junt amb el Secretariat d’Entitats i el centre de serveis a les associacions de Torre Jussana, ofereix una sessió informativa sobre aquest tema a totes les entitats del territori aquest dimecres 13 de juny a les 18 h al Saló de Plens (Creu Coberta, 104). la sessió informativa la farà el Secretariat i el Ramon Torra de Torre Jussana. Convindria que hi assistís el representant legal de l’entitat ja que, si aquesta està inscrita al Registre de l’Ajuntament, podrà obtenir en aquell moment el certificat digital de l’Ajuntament IdMòbil. Només haurà de baixar a l’OAC, que s’obrirà exclusivament per a aquesta finalitat.

En paral·lel es desenvolupa un programa per tal de reduir la bretxa digital i facilitar a les associacions que obtinguin les competències que necessitaran de cara a un futur proper per fer els tràmits amb l’administració pública.

Què és el certificat digital?

És una certificació electrònica oficial per a persones físiques i per a representants de persones jurídiques que vincula unes dades de verificació de signatura i en confirma la seva identitat electrònicament. Permet garantir la identitat d’un subjecte i la seva representativitat.

__________ELS DIFERENTS CERTIFICATS DIGITALS__________

De la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT)
Vàlid per a tràmits amb l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament
La tramitació del certificat digital FNMT
Guia sobre el certificat de representació de persona jurídica
Com sol·licitar el certificat FNMT

IDCat
Vàlid per a tràmits amb la Generalitat i l’Ajuntament
Vídeo “Sol·licitud de l’IDCat des de casa”
Com sol·licitar l’IDCat

Mobile ID
Vàlid per a tràmits amb l’Ajuntament de Barcelona
Com descarregar l’Apli
Conèixer i fer el tràmit