Esteu aquí

S'incrementen els ajuts per pagar l'IBI destinats a les llars amb pocs recursos

dijous, abril 20, 2017 - 14:04

Els ajuts per pagar l’impost de béns immobles (IBI), que es van oferir per primer cop l’any passat, s'amplien fins al 75% de la quota (amb un màxim de 200 euros) a les llars amb pocs recursos i s'apuja el límit d’ingressos que permet sol·licitar-los. L'any passat els ajuts cobrien fins al 50% d’aquest impost.

El Govern municipal convoca aquests ajuts amb la voluntat d’avançar cap a una fiscalitat més equitativa i justa. Així mateix, s’ha apujat el límit d’ingressos anuals per unitat familiar que dona dret a sol·licitar els ajuts econòmics. Els sol·licitants, juntament amb les persones empadronades a l’habitatge, poden tenir uns ingressos bruts anuals de fins a 23.343 euros en el cas de les famílies de quatre membres.

Més enllà de complir els barems econòmics establerts, caldrà ser propietari o llogater i que l’habitatge sigui d’ús habitual. En aquest sentit, s’han flexibilitzat els requisits de l’any passat i ja no s’exigeix que els llogaters justifiquin que el propietari els repercuteix l’IBI per poder optar als ajuts.

Paral·lelament, aquest any es mantenen els ajuts existents per pagar l’IBI que beneficien altres col·lectius, com les persones vídues, les famílies nombroses i les monoparentals.

En total, la dotació pressupostària per al 2017 de la campanya d’ajuts per pagar l’IBI és de 3,5 milions d’euros. Les ajudes es poden sol·licitar fins al 30 de juny. Les sol·licituds es poden tramitar presencialment, demanant cita prèvia, a les oficines d’atenció ciutadana, i en línia a través d’aquesta pàgina web.

Més informació