Esteu aquí

T'apuntes a aprendre a La Troca?

dimecres, gener 3, 2018 - 18:50

Alfabetització, llengua, economia domèstica, qüestions laborals o coneixement de l'entorn són algunes de les formacions que el 15 de gener es començaran a impartir a La Troca, la nova escola de formació permanent que es posa en marxa a Sants a partir d'un projecte comunitari que aplega persones amb trajectòries acadèmiques i professionals variades. Les inscripcions es fan del 9 al 12 de gener de 10 a 13 i de 16.30 a 19 h a La Lleialtat Santsenca. El projecte i l'oferta formativa inicial es presenta al públic el mateix dia 9 en dos actes d'inauguració i acollida, a les 10 i a les 18 h. A més de la Lleialtat, algunes classes es faran al Centre Social de Sants, que està just al davant.

L’oferta formativa que es presenta el dia 9 i donarà el tret de sortida a la nova escola La Troca inclou:

● Castellà.

● Alfabetització i neolectura.

● Alfabetització digital.

● Competències prelaborals.

● Economia domèstica.

● Coneixement de l’entorn.

● Drets laborals.

● Xerrades sobre temes d’actualitat.

● Activitats formatives de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements (a partir de les propostes que es vagin rebent)

● Xerrades sobre temes d’actualitat.

La Troca també disposarà d’una Aula Oberta de noves tecnologies on, a més de fer formacions en aquest àmbit, s’hi podrà accedir lliurement i qui ho necessiti podrà rebre suport i acompanyament.

Tota l’oferta formativa pot anar variant per adaptar-se als interessos, necessitats i demandes de les persones que s’apropin al projecte. La Troca és un grup de persones ben diverses que, des de l’octubre de 2015, treballaven per fer realitat un projecte educatiu innovador. A principis de 2017 van rebre Premi per a la Qualitat Democràtica atorgat per l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de Barcelona. Amb un nou impuls, a l’octubre aquest equip multidisciplinar va acabar de definir el projecte en un procés participatiu obert a tota la ciutadania.

L’objectiu de La Troca és cobrir les necessitats formatives de joves i adults de Sants i altres barris perquè es desenvolupin com a persones autònomes i crítiques en tots els àmbits de la vida. Si us interessa o coneixeu algú que vulgui aprendre i participar al projecte, esteu convidats/des a les sessions formatives del 9 de gener, el dia en què La Troca definitivament es presenta al públic.

Més informació