Esteu aquí

Teixim el Paral·lel, cosim barris

dijous, maig 10, 2018 - 18:09

Què volem que sigui el Paral·lel? L'Àrea d'Ecologia Urbana i els districtes de Sants-Montjuïc, l'Eixample i Ciutat Vella promouen unes sessions participatives per a l'elaboració del Pla d'Usos que ha de regular les activitats que tenen lloc als establiments oberts a la ciutadania que ofereixen serveis o productes a l'avinguda del Paral·lel.

Entre les mesures que l’Ajuntament impulsa per promoure la cultura i l’economia de proximitat a l’avinguda del Paral·lel, aquest Pla d’Usos ha de servir per harmonitzar les activitats de pública concurrència garantint-hi l’equilibri d’interessos i facilitant la convivència ciutadana. De fet, l’elaboració del Pla d’Usos és una de les actuacions contemplades en la mesura de govern Paral·lel, recuperem un carrer per als seus barris, presentada el març de 2018 al plenari de Sants-Montjuïc.

Entre els mesos de maig i juny, s’han previst un conjunt d’accions i sessions de participació amb diverses perspectives o mirades (àmbit veïnal, comercial, restauració i cultura i oci nocturn) per promoure el debat i les propostes ciutadanes sobre aquest instrument urbanístic.

La primera activitat és un itinerari participatiu, una passejada grupal per l’avinguda del Paral·lel i els voltants, en la qual s’informarà de què és un Pla d’Usos i es recolliran les impressions de les persones participants pel que fa als usos dels locals comercials. En els tres tallers participatius es tractaran temes específics vinculats al Pla d’Usos. A cada taller hi haurà una part informativa i una altra de treball col·lectiu on compartir opinions i generar propostes.

Les sessions i activitats previstes són les següents:

+ Paral·lel a la vista
Itinerari participatiu pel Paral·lel. T’expliquem què és un pla d’usos i parlem de la identitat de l’avinguda.
Dijous, 17 de maig, de 18.30 a 20.30 h.
Centre Cívic Cotxeres Borrell. Carrer de Viladomat, 2-8.

+ Parem la taula al Paral·lel
Taller participatiu sobre els usos de restauració.
Dijous, 24 maig, de 18.30 a 20.30 h.
Escola Mossèn Jacint Verdaguer. Carrer de Lleida, 32.

+ L’espectacle del Paral·lel
Taller participatiu sobre els usos culturals.
Dijous, 31 de maig, de 18.30 a 20.30 h.
Sala Apolo. Carrer Nou de la Rambla, 113.

+ El comerç i la identitat del Paral·lel *
Taller obert a l’espai públic.
Dijous, 7 de juny, de 19 a 21 h.
Centre Cívic Cotxeres Borrell (xamfrà).

* Activitat organitzada en col·laboració amb el Pla de dinamització comercial de la zona del Paral·lel.