Esteu aquí

Vols aprendre a fer de guia de natura i patrimoni?

dijous, maig 10, 2018 - 11:18

El Districte de Sants-Montjuïc organitza aquest any la segona edició d'aquest curs de formació ocupacional en guiatge i eines d’interpretació de la natura i del patrimoni històric, amb la col·laboració de Naturalwalks i el Centre d'Estudis de Montjuïc. Els i les participants faran pràctiques en forma de retorn social a una entitat del barri, a la muntanya de Montjuïc o als espais naturals o històrics de Sants-Montjuïc. El curs dona resposta a les propostes consignades al Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) de Sants-Montjuïc, el Pla Estratègic de Turisme i el Pla de Barris de la Marina, a més de la Mesura d’Ocupabilitat del Poble-sec.

El curs és gratuït i s’adreça a persones a l’atur, amb estudis mínims d’ESO i recomanats de batxillerat o cicle formatiu de grau superior, que puguin expressar-se sense dificultats en català i castellà. Hauran d’estar interessades en l’àmbit educatiu, ambiental, naturalístic o de temps lliure i turisme, a més de promoure el coneixement de la natura, la història i la seva conservació.

La formació es realitzarà al segon pis de l’espai Bàrkeno (pg. Zona Franca, 56) entre el 6 i el 16 de juny en jornada sencera. El curs constarà de tres parts: la primera, de formació en guiatge i eines d’interpretació de la natura; la segona, de context històric i social de la muntanya de Montjuïc i els barris de l’entorn; per finalitzar, es farà orientació laboral i s’oferiran altres recursos formatius.

Es convoca a totes les persones interessades a una sessió informativa dimecres, 16 de maig, a les 18 h a la seu del Districte de Sants-Montjuïc. També podeu contactar directament amb la Neus Tormo o el Julián Castro.

Objectius del curs:
Donar els continguts teòrics i pràctics per poder fer activitats guiades en entorns naturals i històrics.
Aprendre el context professional del guiatge de natura.
Aprendre a utilitzar els diversos recursos naturals i històrics, els seus avantatges i límits.
Conèixer diferents eines pràctiques per a la interpretació del patrimoni natural i cultural.
Conèixer elements per fer guiatges amb persones amb diversitat funcional.
Conèixer el valor naturalístic de la muntanya de Montjuïc.

Durada: 72 hores.

Acreditació: certificat d’Intèrpret Europe com a guia intèrpret del patrimoni natural.

Professors:
Evarist March Sarlat (Naturalwalks, empresa dedicada a la formació de guies i intèrprets de patrimoni natural i cultural europeus).
• Oriol Granados (membre del Centre d’Estudis de Montjuïc).