Esteu aquí

Apunta’t als tallers del nou Centre Cívic Vil·la Urània!

dimarts, gener 9, 2018 - 12:27

El Centre Cívic Vil·la Urània és el nou equipament municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi que vol esdevenir un referent del barri del Putxet i el Farró com agent de transformació social a través de la cultura.

A l’equipament s’hi pot trobar un Espai Familiar de 0 a 3 anys, un Casal Infantil per infants de 4 a 12 anys i un Centre Cívic amb tallers per adults i activitats per a totes les edats. A més a més, s’hi desenvolupen dos projectes singulars, un que gira al voltant de la divulgació científica, que recull el llegat de l’astrònom Josep Comas i Solà, i l’altre –La Galeria Urània– que promou l’art tèxtil&craft.

Es tracta d’un espai de cultura amb caràcter intergeneracional i una àmplia diversitat d’interessos i temàtiques, amb programació participativa i oberta a tothom, on la funció de les entitats veïnals hi té un paper cabdal.

Els tallers, conferències i exposicions de Vil·la Urània giren al voltant del món tèxtil, l’art i la creació, la ciència, la cuina, la salut, els idiomes i les noves tecnologies.

Les inscripcions per participar a totes les seves activitats ja estan obertes i es poden realitzar de forma presencial de 10 a 20.30 h o a través del web www.barcelona.cat/ccvil.laurania.

Una nova icona del Farró

El Centre Cívic Vil·la Urània s’ha creat amb criteris de sostenibilitat i d’eficiència energètica: té espais comuns a cadascuna de les plantes que climatitzen l’edifici de forma natural, amb unes lames exteriors que s’adapten a les condicions climàtiques i una façana interior de tipus vegetal que proporciona sensació de frescor a l’estiu i a l’hivern redueix el seu volum per permetre captar la radiació solar.

L’equipament s’ubica a l’antiga vivenda de Josep Comas i Solà (1868-1937) un astrònom i divulgador científic barceloní, pioner de l’astronomia moderna que va realitzar moltes de les seves observacions des del seu domicili. En morir, va llegar aquest edifici a la ciutat de Barcelona demanant expressament que es fes servir com a “observatori popular, grup escolar o institució cultural”.