Esteu aquí

Consell Plenari del Districte

dijous, març 10, 2016 - 11:38

En l’últim Consell Plenari del Districte de Sarrià-Sant Gervasi ,que es va celebrar el passat 2 de març, es va presentar la Mesura de govern del barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes.

Un dels temes destacats de la sessió va ser la Mesura de govern del barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes. El govern, conscient que el barri de muntanya necessita actuacions històricament reclamades pels veïns i les veïnes, aconsegueix  donar resposta a la necessitat  de la cobertura de la mobilitat en la franja nocturna, que fins ara era inexistent. Per això, s’ha tancat un acord per posar en marxa un microbús que funcioni de dijous a dissabte, a la nit, amb una freqüència de pas de 70 minuts. També, va quedar acordat encarregar un avantprojecte per engegar la reforma i posar en funcionament, amb nous usos, l’espai del Mercat de Vallvidrera, amb la participació de les entitats del territori.

Pel que fa al Pla de Mobilitat del Districte el govern va deixar palès que es marca els objectius de reduir els desplaçaments en vehicle privat, de reforçar del transport públic per incrementar-ne els desplaçaments, de potenciar la xarxa de carril bici, de millorar la mobilitat escolar, amb més Kango i camins escolars, de pacificar els carrers i de crear superilles.

En la part decisòria del Plenari es va acordar concedir el guardó de la Medalla de la Dona 2016 a Rosa Maria Oliu Carol, tal i com havia proposat el Consell de Dones del districte, per la seva trajectòria a favor de l’empoderament de les dones immigrades a Barcelona  i, especialment, al barri a Raval.

Que les cases del carrer de l’Hort de la Vila estiguin ocupades per un grup de joves del barri va ser un dels temes més participatius en l’últim Consell Plenari del Districte de Sarrià-Sant Gervasi. Tenint en compte que l’immoble és un equipament públic i que la proposta d’ocupar-lo va sorgir d’un grup de joves del barri, el regidor del districte, Gerardo Pisarello, va explicar que aquesta és una qüestió en la qual s’ha d’intercedir, a través de la mediació, i trobar una solució de consens en el marc de la legalitat.