Esteu aquí

Debat sobre el nou reglament de participació ciutadana

dimecres, juny 14, 2017 - 14:21

Dimarts, 20 de juny, a les 18.30 h, se celebrarà el Consell Ciutadà, al Centre Cívic Vil·la Florida (c. Muntaner, 544), on es debatrà sobre el nou reglament de participació ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona. El Consell Ciutadà del Districte és el màxim òrgan consultiu i de participació del districte. En formen part representants d’entitats i associacions, dels consells sectorials del Districte i dels consells de barri, així com ciutadans a títol individual.

El passat 19 d’abril es va obrir la fase d’informació pública del que serà el nou reglament de participació ciutadana, després que la Comissió de Presidència del Plenari Municipal l’aprovés de forma inicial i s’acordés obrir un període d’informació pública de tres mesos, que acabarà el 25 de juliol.

Aprovat inicialment el nou Reglament de Participació Ciutadana

Les noves normes de participació donen més protagonisme a la ciutadania, clarifiquen els canals de participació, impulsen un control més proper sobre l’acció dels representants polítics, alhora que incorporen mecanismes de democràcia directa, per assegurar la implicació i incidència de la ciutadania en les decisions de la ciutat.

Aquest text ha estat elaborat a partir d’un procés de participació que es va iniciar al maig de 2016, durant el qual s’han fet nombroses sessions de debat i s’han recollit centenars de propostes.

Trobareu el nou reglament de participació ciutadana a Decidim.Barcelona. Per veure’l i fer-hi aportacions podeu entrar al següent enllaç:

https://www.decidim.barcelona/processes/5

Podeu consultar la convocatòria i l’ordre del dia al document adjunt.

També s’adjunten dos documents per preparar la sessió: un PowerPoint explicatiu del reglament i un argumentari sobre aquesta normativa.