Esteu aquí

El cicle “De BCN al món, del món a BCN” dona eines als joves per fer estades a l’estranger i ajudar-los en el retorn

dilluns, novembre 6, 2017 - 15:44

L’Ajuntament posa en marxa la cinquena edició del cicle d’activitats i xerrades “De BCN al món, del món a BCN” per tal d’orientar els i les joves perquè puguin fer estades llargues a l’estranger i també per garantir-los una bona acollida quan tornin a la ciutat.

Del 8 al 30 de novembre, els Punts d’Informació Juvenil oferiran diferents activitats en què s’informarà de les possibilitats de fer llargues estades en un altre país, amb la participació d’experts de cada un dels països, i en la que es donarà informació també de les particularitats dels països de destí.

L’objectiu és aconseguir que aquells joves que vulguin fer una estada a l’estranger ho facin en condicions de seguretat, essent coneixedors de la realitat que s’hi trobaran, i de tots els recursos i oportunitats existents a la ciutat.

En paral·lel i per primera vegada, en aquesta edició també s’han organitzat activitats per ajudar a què els nois i noies es ressituïn el més ràpid possible un cop acabin l’estada, indicant-los com han de fer els primers tràmits de retorn. En aquest sentit, la jornada “Wellcome back” detallarà com fer els principals tràmits i gestions: empadronar-se, gestionar l’atur, acreditar l’experiència a l’estranger, convalidar els títols estrangers o accedir al sistema sanitari públic entre altres.

Al districte de Sarrià-Sant Gervasi es podrà gaudir de la xerrada ‘Estudiar al Japó’, el proper dimarts, 21 de novembre, de 18 a 19.30, al Punt d’Informació Juvenil.

La informació de detall sobre totes les activitats es pot trobar al web www.barcelona.cat/bcnalmon.