Esteu aquí

Els jardins de Can Ferrer seran un nou espai verd obert als veïns

diumenge, gener 15, 2017 - 16:13

L’Ajuntament ha iniciat els treballs per convertir la finca de Can Ferrer, del segle XIX, en un espai verd nou al districte de Sarrià – Sant Gervasi. Les actuacions realitzades han permès desbrossar el jardí i retirar-ne la vegetació morta. El nou espai enjardinat disposarà d’itineraris accessibles, mobiliari urbà —com bancs, cadires o taules— i xarxes de drenatge i il·luminació per fer-lo accessible i perquè el veïnat en pugui gaudir.

La recuperació dels jardins de Can Ferrer permetrà crear un petit pulmó verd nou al barri de Sant Gervasi – Galvany, que estarà obert al veïnat amb els equipaments necessaris per gaudir de l’entorn. La principal actuació del projecte consistirà a replantar arbres, arbusts i entapissats, i recuperar les espècies existents de l’antic jardí.

El regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, Daniel Mòdol, ha explicat que es vol recuperar l’espai enjardinat inicial de la mateixa manera que s’ha fet amb altres projectes similars.

Can Ferrer, situat al carrer d’Alfons XII, 42-48, és de titularitat municipal i té una superfície de 2.550 metres quadrats. Aquesta finca agrícola del 1843, amb una casa de camp, un jardí i un hort, és un exemple dels processos d’urbanització que es van portar a terme a l’antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles, annexionat a Barcelona l’any 1897.

El projecte té un pressupost inicial de 635.000 euros, que s’ajustarà un cop aprovat el projecte executiu.