Esteu aquí

Els llums de Nadal il·luminen els aparadors de les botigues del Districte de Sarrià – Sant Gervasi

dimarts, novembre 21, 2017 - 13:29

L’Ajuntament de Barcelona i BCD Barcelona Centre de Disseny organitzen una acció de dinamització del comerç al carrer Major de Sarrià, amb la col·laboració de l’Eix Sarrià.

Una inciativa que té com objectiu innovar en el comerç minorista i que convida a 10 botigues i a 7 escoles de disseny a crear uns aparadors especials durant la campanya de Nadal.

La idea essencial és que l’enllumenat de Nadal, subscrit fins ara al carrer, envaeixi i il·lumini les vitrines de les botigues i esdevingui la part fonamental d’un projecte de disseny d’aparadorisme.

En sintonia amb les línies estratègiques de l’Ajuntament de Barcelona, que promociona tant el comerç de la ciutat, com el jove talent, es vol compartir la responsabilitat de dissenyar un enllumenat pels aparadors dels comerços que sigui únic, associat als seus atributs de ciutat innovadora, creativa i vinculada al disseny, alhora que fomentar un esperit nadalenc.

 Dijous, 30 de novembre a les 19 h, va tenir lloc l’acte de descoberta i una ruta per tots els aparadors amb representació de l’Ajuntament de Barcelona.  A continuació, es va fer una votació popular per identificar l’aparador més innovador. El projecte guanyador tindrà un reconeixement per als estudiants, l’escola i la botiga.

Els aparadors romandran oberts fins al 5 de gener de 2018.

 

S’ha convidat a participar comerços de proximitat tradicionals de diferent activitat que tenen un aparador visible i que col·laboren amb l’Eix Sarrià:

Alessandro Sacco (Major de Sarrià, 76)

Bricall (Major de Sarrià, 72)

Cookiteca (Major de Sarrià, 74)

Forn de pa Sarrià (Major de Sarrià, 100)

Josefa Cortinas (Major de Sarrià, 102)

Kibs (Major de Sarrià, 41)

Mota Descans (Major de Sarrià, 73)

Sports Sarrià (Major de Sarrià, 63)

Tool Barcelona (Major de Sarrià, 108)

Sálem (Major de Sarrià, 26)

L’organització ha fet un sorteig per adjudicar un establiment a cada escola. Els botiguers i els estudiants han treballat estretament per trobar la millor solució d’exposició dels productes que habitualment exposa l’establiment i han consensuat el projecte final que es presentarà.

 

S’han convocat estudiants de grau superior o màster en disseny de les següents escoles:

ARTIDI Escola d’Aparadorisme de Barcelona

EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

ESDI Escola Superior de Disseny

Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja

Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques ESDAP Deià

IED Barcelona Escola Superior de Disseny

TERRASSA Escola Municipal d’Art

Cada escola ha treballat en el disseny i la producció d’1 o 2 aparadors i ha designat un tutor per fer el seguiment de cada projecte.

Els estudiants han desenvolupat un projecte integral de disseny prenent com a referència la mida de l’aparador de la botiga adjudicada i han treballat amb materials reciclables i sostenibles i amb un pressupost tancat per dur a terme la producció.