Esteu aquí

Exposició Olga Sacharoff a la seu del Districte de Sarrià – Sant Gervasi

dimarts, desembre 5, 2017 - 09:17

L’exposició de la pintora russa, Olga Sacharoff (1881- 1967) arriba a la seu del Districte de Sarrià –  Sant Gervasi. La podeu visitar de l’11 al 29 de desembre, en horari de 9 a 14 h, i de 17 a 20 hores.


Olga Nikolàievna Saharova, coneguda com a Olga Sacharoff (Tiflis, Imperi Rus, 1881 – Barcelona, 1967), fou una pintora russa avantguardista establerta a Catalunya. Segons Eugeni d’Ors, va ser el marxant Josep Dalmau qui, arran d’un viatge a París, va portar la pintora i il·lustradora, però el cert és que aquesta va aterrar després d’una estada a Ceret amb el seu company Otho Lloyd, pintor i fotògraf.

Del 1935 fins al 1950 va residir al carrer Manacor, 3. En aquesta llar l’artista va congregar a un gran nombre d’artistes i intel·lectuals de la Barcelona de postguerra, convertint aquest espai en un lloc mític de l’art català del segle XX. Xavier Valls, Joan Teixidor, Josep Amat, Josep Llorens Artigas, Francesc Costa i molts altres es reunien en els seus salons i jardins per gaudir d’una estimulant conversa així com dels exquisits plats que l’artista preparava.