Esteu aquí

GosSOS, Acció de sensibilització sobre l’adopció d’animals de companyia

dimecres, abril 11, 2018 - 11:36

Al Districte de Sarrià – Sant Gervasi hi haurà dos punts d’informació per fomentar el no abandonament dels gossos i fomentar-ne l’adopció, situats a la plaça de Sarrià, i a la plaça de la Bonanova.

S’instal·laran dues estàtues en forma de gos en 3D lligada a dos fanals de les ubicacions corresponents amb una placa identificadora des de la qual els vianants podran trobar la informació de la campanya, conèixer la història del gos i si ho desitgen, adoptar-lo.

Els usuaris interessats en l’adopció dels gossos, se’ls convidarà a enviar un correu electrònic a l’Oficina de Protecció d’Animals de Barcelona, opab@bcn.cat, per demanar hora en torn de matí ( de dilluns a divendres d’11 a 14 h) o tarda (de dilluns a divendres de 15 a 18 h). L’Oficina de Protecció d’Animals de Barcelona retornarà el correu a la persona interessada amb el dia i hora de la cita, juntament amb el qüestionari de pre-adopció que l’interessat haurà d’omplir a casa i portar al CAACB el dia de la cita.

L’adopció d’un animal és la primera opció que les persones i famílies haurien d’escollir a l’hora de pensar en adquirir un animal de companyia. És un acte de responsabilitat, solidaritat i humanitat molt gratificant, tant per qui adopta com per a l’animal adoptat. Un animal no és una joguina i necessitarà que les persones que el tenen al seu càrrec se n’ocupin i en tinguin cura durant tota la seva vida.

L’Ajuntament de Barcelona treballa, en diferents línies, per conscienciar la ciutadania en aquesta matèria, per tal que prenguin consciència de les implicacions d’ocupar-se d’un animal i l’atenció i responsabilitat que necessiten.

El CAACB és el centre de referència de l’Ajuntament de Barcelona en el qual es fomenta activament l’adopció dels animals que hi té acollits i es vetlla per una adopció responsable i informada.  Cada any, uns dos mil animals de companyia, gats i gossos, són trobats al carrer, perduts o abandonats.
La promoció de les adopcions i la gestió proactiva per tal que els animals perduts retornin a les seves llars, són fruit d’una aposta del Govern municipal pel benestar i la tinença responsable d’animals i per potenciar una millora de la convivència entre les persones, els animals i el seu entorn. Durant el 2017 el CAACB va atendre 1.400 animals abandonats (760 gossos i 660 gats) dels quals es van adoptar 745 gossos i 516 respectivament.

Tot i que l’abandonament és malauradament elevat, les adopcions d’animals es van consolidant com una de les opcions preferents a l’hora d’assolir un animal de companyia. Durant el 2017 el CAACB va atendre 1.400 animals abandonats (760 gossos i 660 gats), un 13% més que al 2016, dels quals es van adoptar 745 gossos i 516 gats respectivament, un 15% més respecte al 2016. Actualment hi ha 70 gossos que porten més d’un any esperant ser adoptats.