Esteu aquí

Procés participatiu sobre la Llosa de Sarrià

dimarts, novembre 29, 2016 - 14:38

El passat 22 de novembre es va obrir el procés participatiu que ha d’establir els futurs usos de la Llosa de Sarrià, l’espai situat a la Via Augusta entre el passeig de la Bonanova i el carrer Dolors Monserdà. Es tracta d’una superfície de 3.200 m² que fins ara s’utilitzava com a zona d’estacionament de vehicles i que des del 22 de setembre, coincidint amb el Dia Sense Cotxes, ha esdevingut un espai d’ús públic.

Amb l’objectiu de definir els nous usos de la Llosa, el procés participatiu es proposa establir un diàleg entre els veïns, les entitats i grups d’interès, amb el convenciment que una solució construïda entre els diferents actors serà la més apropiada i enriquidora.

El procés també pretén garantir la transparència i l’accés a la informació, de forma accessible i pedagògica, proporcionar espais que permetin una participació oberta, inclusiva i en igualtat de condicions, i facilitar la incorporació al procés definint un calendari adaptat als temps i a les necessitats de les persones participants.

El procés participatiu consta de quatre fases. Són les següents:

• 1a fase. Constitució del grup motor.
• 2a fase. Tallers i sessions de debat i recollida de propostes.
• 3a fase. Validació tècnica de les propostes.
• 4a fase. Retorn i avaluació del procés.

Actualment ens trobem a la primera fase, que es va iniciar el 22 de novembre amb la constitució del grup motor, principalment format per entitats del barri. Està previst que abans de Nadal se celebri la primera sessió de debat oberta a la ciutadania, que durant les vacances de Nadal s’estableixi un punt informatiu i de recollida de propostes coincidint amb les activitats infantils, que a finals de gener se celebri una sessió matinal a la Llosa i que a mitjan febrer es realitzi una nova sessió de debat oberta. El procés participatiu conclourà a finals del mes de febrer de 2017, en què s’avaluarà el procés amb el grup motor i es farà un retorn a la ciutadania a través de sessions obertes i del web del Districte.

Més enllà del procés participatiu, cal destacar, d’una banda, que a la Llosa de Sarrià avui dia s’hi estan duent a terme treballs de millora del paviment, atès que el que hi havia fins ara estava molt envellit i presentava diferents repintats, i, d’altra banda, que del 27 al 31 de desembre acollirà diverses activitats infantils de Nadal.

Quatre apunts històrics sobre la Llosa de Sarrià

• 1991. Inauguració dels Túnels de Vallvidrera i urbanització de la Llosa.
• 1993. Inauguració de l’escultura Porta de Sarrià, d’Emili Armengol.
• 2009. Senyalització de les àrees blava i verda.
• 2016. Fi de la Llosa com a zona d’estacionament de vehicles i recuperació de l’espai per a l’ús dels veïns i les veïnes.