Esteu aquí

El veïnat del casc antic de Sarrià es prepara per a la implantació del sistema de recollida d'escombreries 'porta a 'porta'

divendres, gener 26, 2018 - 10:17

Dilluns, 19 de febrer, entra en marxa la recollida selectiva de residus ‘porta a porta’ al casc antic de Sarrià. El model inclou els residus orgànics, reciclables, envasos de vidre, paper i cartó, rebuig i residus sanitaris que es recolliran els dilluns, dimecres, divendres i diumenges en horari de 20 a 22 h.

  • La matèria orgànica es recollirà dilluns, dimecres, divendres i diumenge en bosses compostables. S’estan entregant dos cubells d’escombraries, un de 10 litres per la cuina, còmode i airejat per evitar les males olors; i un segon de 20 litres que serveix per dipositar la bossa compostable davant la porteria les nits de recollida.
  • Els plàstics i metalls es recolliran dimecres i diumenges en bosses translúcides de color groc.
  • El paper i cartró es recollirà els divendres i s’ha de dipositar a la porta plegat per facilitar la recollida de més quantitat i el seu transport.
  • Bolquers, compreses, excrements i sorra d’animals de companyia es consideren residus sanitaris i s’hauran de treure en bossa opaca els dilluns, dimecres, divendres i diumenges. L’Ajuntament lliurarà gratuïtament etiquetes per identificar aquest tipus de residu.
  • El rebuig, que es recollirà els dilluns en bosses translúcides de color gris, inclou tots els residus que no s’han recollit de manera selectiva.

En resum, la recollida de residus es realitzarà quatre dies a la setmana: els dilluns, els dimecres, els divendres i els diumenges. La matèria orgànica i els residus sanitaris es podran llençar els quatre dies; els plàstics i metalls, dimecres i diumenges; el rebuig, els dilluns; i el paper i el cartró, els divendres.

Tots aquests residus hauran de col·locar-se a les seves bosses respectives, que l’Ajuntament lliurarà de forma gratuïta durant el primer any de posada en marxa del servei.

Pel que fa als envasos i ampolles de vidre s’hauran de seguir dipositant als contenidors habilitats per la qüestió al casc antic.

Addicionalment a la recollida porta a porta, s’habilitaran tres àrees d’aportació d’emergència per donar alternativa en cas de que els residus no es puguin entregar el dia que toca; així com 160 noves papereres per residus de petites dimensions.

També existeixen certs residus que queden exclosos de la recollida selectiva porta a porta, però que es poden portar al punt verd mòbil de la plaça de Sarrià els dimarts al matí.

Cal recordar que a partir del 19 de febrer, entra en marxa la recollida selectiva de residus porta a porta al casc antic de Sarrià. Els veïns i veïnes ja estan rebent al domicili la visita dels informadors ambientals que expliquen com funcionarà aquest nou sistema de forma detallada.