Esteu aquí

Sessió informativa adreçada al veïnat del casc antic de Sarrià per informar sobre la recollida de residus selectiva Porta a Porta

dijous, desembre 21, 2017 - 10:18

Dimarts, 9 de gener, a les 19 h, tindrà lloc la sessió informativa adreçada al veïnat del casc antic de Sarrià per informar sobre la recollida de residus al barri.

El passat mes d’octubre va entrar en funcionament l’Oficina d’Atenció Personalitzada a la seu del districte per informar i resoldre dubtes al veïnat del nou sistema de recollida  que començarà el 19 de febrer de 2018. L’horari de l’Oficina és de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores fins al 4 de gener de 2018, i del 8 de gener al 31 de juliol de 2018, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. L’experiència s’emmarca en l’Estratègia Residu Zero municipal i respon a una demanda de l’Associació de Veïns de Sarrià i altres entitats i és un dels projectes impulsats pel Compromís pel Clima.

El Casc Antic de Sarrià (Sarrià Vell), per la seva configuració territorial, i amb 8.500 habitants, presenta un escenari idoni per fer el desplegament del primer sistema de recollida selectiva de residus porta a porta de tota la ciutat. Els resultats esperats permetran estalviar molts materials, aigua i energia.

 Funcionament del nou sistema i dies de recollida del sistema Porta a Porta

Els residus que es generen a les llars són separats prèviament i dipositats al carrer segons el model de recollida instaurat que consisteix en: Residus orgànics inclouen les restes de carn o peix, flors seques, taps de suro, closques d’ou o marisc, paper de cuina, etc… (cubell o bujol marró), Reciclables (plàstics + metalls): garrafes d’aigua, bosses de plàstic, llaunes de begudes, xapes, paper d’alumini, safates de porexpan, plats i gots de plàstic, cables d’acer petits, paelles, etc… (bossa groga), Envasos de vidreinclouen les ampolles, pots de vidre, etc…(contenidor verd), Paper i cartró inclouen les caixes de cartró, diaris, revistes, etc… (lligat o en bossa), Rebuig per les burilles, restes d’escombrar, cotó, bolígrafs, etc… (bossa gris), i els Residus sanitaris per a bolquers, compreses, excrements d’animals, etc… (bossa)

Els dies de recollida del sistema Porta a Porta es realitzarà els dilluns, dimecres, divendres i diumenges (els mobles, els dimarts), en horari de 20 a 22 h. Per als dies sense recollida s’habilitaran tres àrees d’emergència per dipositar els residus en cas de necessitat urgent localitzats a la plaça Artós, de les 8 a les 10 hores; a la plaça Sant Vicenç, de les 10.30 a les 12 hores, i a la plaça Consell de la Vila, de les 12.15 a les 13.45 h.

Més informació