Esteu aquí

Viu Sant Joan al districte!

dimecres, juny 14, 2017 - 15:53

El dia de Sant Joan es correspon amb el Solstici d’Estiu, quan el Sol està en el seu punt més alt i és visible durant més temps, donant pas a la nit més curta i màgica de l’any. La Flama del Canigó arribarà divendres, 23 de juny, i amb ella s’encendran les fogueres de Sant Joan donant el tret de sortida a la festa.

Revetlla de Sant Joan a Sarrià

21.40 h Arribada i rebuda de la Flama del Canigó a. Centre Cívic Casa Orlandai i Lectura del Manifest a càrrec de les Diablesses i diables de Sarrià i Diables infantils de Sarrià.
21.50 h Cercavila conduïda per la Colla de Diables Infantils i les Diablesses i Diables de Sarrià fins la foguera de ‘La Llosa’.
22 h  Encesa de la Foguera de Sant Joan i ball de diables.
22:15 h Coca i cava servit per l’Associació de Veïns de Sarrià. (Porta de Sarrià)
22:30 – 01:00 h Concert de revetlla a la Casa Orlandai.

Organització de la foguera: Associació de Veïns de Sarrià.
Organització de la Flama del Canigó: Diablesses i diables de Sarrià.

Revetlla de Sant Joan a Vallvidrera

Plaça Pep Ventura

Molt important: Recordeu que a Collserola, a causa de la proximitat amb el bosc no està permès llençar petards ni fer fogueres.

Organització: Associació Mont d’Orsà de Veïns de Vallvidrera.

Revetlla de Sant Joan a Mas Guimbau

Plaça Solé i Pla, 16 (davant del CAP)

Organització: Associació de Veïns Mas Guimbau-Can Castellví.

La Flama del Canigó i Fogueró

La Flama del Canigó és el foc amb el que s’encenen bona part de les fogueres de la nit de Sant Joan d’arreu del país. La flama és tot l’any a la cuina del Museu de la Casa Pairal o Castellet de Perpinyà i cada any el 22 de juny un grup d’excursionistes del Cercle de Joves de Perpinyà agafa el foc i fa el cim de la muntanya del Canigó, per encendre una foguera i des d’allà repartir-lo per tot Catalunya. A trenc d’alba del 23 de juny, inicien el descens amb la Flama renovada. La Flama es reparteix pels pobles mitjançant una llarga cadena de relleus, que van distribuint el foc amb tots els mitjans possible -a peu, amb bicicleta, amb cotxe i fins i tot en llaüt- i és rebuda a cada vila per les autoritats locals. Es calcula que amb la Flama del Canigó s’encenen unes 30.000 fogueres. Però més enllà d’aquesta festa, la Flama del Canigó té una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana.