Catàlegs

Catàleg CBAB

El CBAB és el catàleg col·lectiu del SEDAC i de la resta de biblioteques especialitzades i fons departamentals municipals, que recull la documentació que tenen aquests espais, amb l'objectiu de donar-la a conèixer a tothom i permetre'n una ràpida consulta. És una eina de rendibilització, racionalització i difusió dels recursos d'informació que hi ha en el si de l'Ajuntament de Barcelona.

Es pot cercar en el catàleg per qualsevol paraula existent en el títol, a la menció d’autoria, matèries, dates, etcètera, que consten en el registre descriptiu del document.

El sistema, a més de possibilitar la cerca i la consulta dels documents, també permet, sense sortir del catàleg, continuar la recerca de qualsevol informació en altres catàlegs de biblioteques o cercadors com ara Google.

El CBAB té diferents funcionalitats, prèvia identificació, per gestionar el compte personal, fer reserves de préstec o gravar un perfil d’interès per rebre les darreres novetats.

Si busques un document al CBAB i no el trobes, t'aconsellem que el busquis també, al repositori institucionsl BCNROC. Aquest és el repositori institucional de l’Ajuntament de Barcelona que recull els documents públics municipals, nascuts digitals o digitalitzats, elaborats a partir de l’1 d’octubre de 2015. S'està treballant amb l’objectiu final de disposar d’una plataforma de descoberta única que us permeti cercar les dues eines al mateix temps.

Catàleg CCUC

Des del 2012, el CBAB forma part del Catàleg col·lectiu de les universitats catalanes (CCUC) la qual cosa augmenta la visibilitat de la documentació municipal i la dóna a conèixer a tota la comunitat científica i acadèmica, estalvia costos de tractament de les col·leccions i permet beneficiar-se de serveis bibliotecaris cooperatius a costos reduïts amb la col·laboració de les universitats.