Recursos electrònics en línia

El servei té com a objectiu permetre l’accés a la col·lecció de recursos d’informació electrònics del SEDAC i dels de la resta de biblioteques i fons departamentals municipals.

Són múltiples recursos d’informació electrònics, de moltes disciplines diverses, seleccionats perquè són municipals o d’interès per a la gestió pública local. Hi trobaràs normes, informes, articles de revista, monografies, notícies de premsa, dades estadístiques, vídeos, bases de dades, webs, etcètera.

Molts dels recursos electrònics oferts són d’accés lliure i gratuït però també n’hi ha d’accés restringit que estan subjectes a diferents condicions d’ús (de vegades només és permesa la consulta en sala) o a les llicències d’ús prèviament subscrites pel SEDAC.

Pots accedir als recursos electrònics des de diferents punts d’accés del catàleg CBAB i del repositori digital BCNROC, però s'està treballant amb l’objectiu final de disposar d’una plataforma de descoberta única que us permeti cercar tots els recursos electrònics al mateix temps.

Et recordem que a causa de la celeritat en què se succeeixen els canvis en el món de la informació i la documentació hi poden haver noves fonts electròniques que no s'hagin recollit aquí. En aquest cas, si les consideres d’interès per a la gestió pública local no dubtis a fer-nos-ho saber a bibliog@bcn.cat.

 

Webs municipals

Un tipus de recursos electrònics als quals també podeu tenir accés són els webs de l'Ajuntament de Barcelona i d'entitats amb participació de l'Ajuntament (xarxes, associacions, consorcis, fundacions, empreses mixtes, etcètera).

El Reial decret 635/2015, de 10 de juliol, pel qual es regula el dipòsit legal de les publicacions en línia, considera els llocs web publicacions en línia i estableix que són objecte de dipòsit legal tant els webs com les metadades que incloguin i les publicacions que continguin. Siguin webs d’accés lliure o restringit.

Per aquest motiu, el SEDAC les considera part de les publicacions municipals i intenta organitzar-ne l’accés i la preservació.