Servei de Documentació d’Educació Ambiental

El SDEA és un centre especialitzat en informació i recursos d’educació ambiental situat a la Fàbrica del Sol. A banda dels recursos d’informació tradicionals, el centre disposa d’altres materials per facilitar la docència i la formació, com ara jocs didàctics, pòsters, fitxes identificatives, aparells mesuradors de l’energia, kits experimentals i maletes temàtiques. Tots ells s’ofereixen en préstec a les escoles i els particulars que els demanin.

El servei s’adreça a persones i entitats interessades en el treball educatiu per la sostenibilitat, especialment en l’àmbit urbà. Forma part del grup RECIDA, Red de Centros de Información y Documentación Ambiental.

Aquest centre forma part d’una biblioteca virtual municipal, anomenada BAB (Biblioteca Ambiental de Barcelona), en la qual participa la Biblioteca del Centre de Formació del Laberint de la Gerència d’Ecologia Urbana. L’objectiu de la BAB és difondre els recursos d’informació ambientals de la ciutat de Barcelona al món, amb l’objectiu de promoure l’educació, el coneixement, la recerca, fomentar la cultura de la sostenibilitat i contribuir a la transparència.

El fons documental en suport paper està integrat al Catàleg col·lectiu de les biblioteques de l’Ajuntament de Barcelona (CBAB). Per cercar els documents de la biblioteca, tria l'opció "Biblioteca ambiental de Barcelona" del desplegable "Biblioteca".

El fons documental en format electrònic es troba dins el repositori insitucional BCNROC.