Biblioteca del Centre de Formació del Laberint (desembre del 2017)

Biblioteca del Centre de Formació del Laberint. Selecció de les noves incorporacions al fons documental de la Biblioteca.

Aquest mes destaquem:

Enciclopedia de plantas y flores / edición a cargo de Christopher Brickell. Primera edición actualitzada. Barcelona : Grijalbo, [2017].

Actualització d’aquest catàleg il·lustrat amb més de 8.000 espècies i varietats amb consells professional per al seu cultiu. Una acurada selecció, feta per experts, de diferents tipus de plantes, des d’arbres i arbustos fins a plantes aquàtiques i exòtiques, amb informació addicional sobre les plantes més populars de cada apartat.

El Jardín japonés : qué es y no es entre la espacialidad y la temporalidad del paisaje / edición a cargo de Menene Gras Balaguer. Madrid : Tecnos, 2015.

El jardí japonès s’entén popularment com una obra d’art; la seva representativitat contribueix a una identitat cultural pròpia que no pot abordar-se separadament sense tenir en compte els seus antecedents i la seva finalitat, que defineixen o identifiquen la complexitat de la cultura japonesa. Aquesta obra, molt recomanable per entendre aquests jardins, exposa el valor simbòlic dels seus elements compositius i dels seus atributs a nivell de la construcció espacial, geogràfica i, del seu caràcter efímer per transcendir la seva impermanència.

El Futuro es vegetal / Stefano Mancuso ; traducción de David Paradela López. Barcelona : Galaxia Gutenberg, octubre 2017.

L’autor ofereix de nou una revolucionària mirada al món de les plantes, en aquest cas estudiant les solucions que les plantes troben als reptes als quals s’enfronten i extraient d’elles models per inspirar solucions als problemes que assetgen la humanitat: millorar les nostres vides, inventar noves tecnologies, imaginar nous models d’organització social més descentralitzats, menys jeràrquics, etc.

 

Donacions

Itinerari botànic : Jardí Botànic Històric de Barcelona / redacció dels textos i fitxes dels arbres: Enric Orús, Lourdes Roca, David Bertran, Jaume Pàmies, Josep M. Montserrat i Montserrat Maín. Barcelona : AMB Parcs, [2017].

Les Pinedes de pinassa : manuals de gestió d’hàbitats / [autors: Xavier Arnan … [et al.] ; coordinació i edició, Marc Gràcia, José Luis Ordóñez (CREAF)]. Barcelona : Diputació Barcelona : Obra Social “la Caixa”, 2011. 64150

Les Pinedes de pi blanc : manuals de gestió d’hàbitats / [autors: Xavier Arnan … [et al.] ; coordinació i edició: Marc Gràcia, José Luis Ordóñez (CREAF)]. Barcelona : Diputació Barcelona : Obra Social “la Caixa”, 2010. 64151

Els Espais fluvials : manual d’avaluació del planejament urbanístic / [autors: Narcís Prat i Fornells, Marc Ordeix i Rigo, Francesc Llach i Casals, Enric Vilalta i Famada]. Barcelona : Diputació Barcelona : Obra Social “la Caixa”, 2012. 64152