Biblioteca del Centre de Formació del Laberint (gener del 2018)

Biblioteca del Centre de Formació del Laberint. Selecció de les noves incorporacions al fons documental de la Biblioteca.

Aquest mes destaquem:

Boscos de Catalunya / Martí Boada, Francisco Javier Gómez. Barcelona ; Madrid : Lunwerg, cop. 2012.

El llibre és una presentació de la riquesa forestal de Catalunya, un territori privilegiat en el conjunt europeu per la diversitat i extensió dels seus boscos, que representen un 62% del territori català. Cada any, nombrosos incendis arrasen part d’aquest patrimoni natural.

III Trobada d’Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VII del Montnegre i el Corredor : 19 i 20 de novembre de 2015 / coordinació: Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona. [Barcelona] :Diputació de Barcelona, abril de 2017.

L’any 2015 es va celebrar aquesta III Trobada d’Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VII del Montnegre i el Corredor, en què científics, estudiosos i altres professionals relacionats amb aquests espais naturals van presentar públicament i van compartir amb la resta de participants els resultats de les seves recerques. Un compromís per a la millora del coneixement del territori i dels processos que hi tenen lloc. Aquesta publicació és el recull de les diferents aportacions presentades.

Química agrícola : química del suelo y de los nutrientes esenciales para las plantas / Ginés Navarro García, Simón Navarro García. Tercera edició. Madrid : Mundi-Prensa, 2013.

Amb aquesta obra, revisada i ampliada, s’intenta cobrir una parcel·la important dins de de la Química agrícola. Consta de 24 temes, distribuïts en tres parts. La primera part és una introducció a la Química Agrícola, la segona està dedicada a les qüestions dels sòls: origen, composició, propietats i funcions, tot això enfocat a la nutrició de les plantes i amb marcada orientació química, imprescindibles per arribar a adquirir un concepte clar del sòl en el seu conjunt. I l’última part està centrada en l’estudi dels diferents elements químics que en el moment actual es consideren essencials per a la vida vegetal.

Atles dels ocells nidificants de Barcelona = Atlas de las aves nidificantes de Barcelona = Barcelona breeding bird atlas / [text i figures: Institut Català d’Ornitologia ; il·lustracions: Martí Franch]. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2017.

Aquest atles detallat presenta la distribució i abundància de 83 espècies que nidifiquen dins de 83 paisatges característics de Barcelona. El llibre és fruit del treball de més de tres-centes persones que han cercat els ocells que crien en tots els racons de Barcelona, amb una aproximació plena de rigor científic i voluntat de servei. S’hi troben mapes i informació sobre on estan les espècies, quants exemplars n’hi ha de cada i quines són les seves preferències d’hàbitat.