Servei de Documentació d'Educació Ambiental (octubre del 2017)

SDEA. Selecció de les noves incorporacions al fons documental del Servei.

Aquest mes destaquem:

Les aromàtiques a l’escola / Peris, Josep E. València: Eixam, 2016.

Llibret que dona a conèixer, de forma pràctica i divertida, els usos d’algunes plantes aromàtiques, la manera de cultivar-les, reproduir-les i els beneficis i utilitats que poden aportar-nos. S’inclou un glossari i proposa una activitat pràctica i senzilla per a cada planta.

Espacios en armonía: propuestas de actuación en ambientes para la infancia / Trueba, Beatriz. Barcelona: Octaedro, Associació de Mestres Rosa Sensat, 2015.

Lectura que posa en relleu la importància de la relació entre el fer, el dir, el pensar i el sentir com a mestres, dels paradigmes que sustenten les seves pràctiques, així com de les creences, els corrents ideològics i els models pedagògics que influencien el dia a dia. L’autora ofereix tant elements de reflexió com materials de treball, i ens parla del concepte d’infància, dels seus temps i moments per a l’aprenentatge, així com dels seus processos d’autonomia, relació i comunicació.

El libro del mal tiempo: un montón de cosas para hacer al aire libre con lluvia, viento y nieve / Schofield, J., Danks, F. Valencia: Rodeno, 2013.

Recopilació de 70 activitats emocionants i creatives per divertir-se a l’aire lliure i a la natura quan fa mal temps. Anima a sentir, crear, olorar, rastrejar, pintar, ballar, esculpir… amb pluja, vent i neu.