L'Hospitalet acull l'assemblea general del Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat Urbana

09/02/2018 - 10:30

Comunicació, seguretat i prevenció

L’Hospitalet ha acollit avui l’assemblea ordinària del Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat Urbana (FEPSU), una associació d’autoritats locals i autonòmiques constituïda el 1998 amb l’objectiu de compartir experiències per definir polítiques públiques de seguretat. A Espanya, el FEPSU representa el Fòrum Europeu per la Seguretat Urbana (EFUS), una associació d’entitats territorials formada aproximadament per 300 municipis i regions d’Europa.

L’assemblea general ha estat presidida per José María García Mompel, tinent d’alcaldia de Seguretat, Convivència i Civisme – en representació de l’alcaldessa, Núria Marín – i han participat representants dels ajuntaments de Madrid, Barcelona, Saragossa, L’Hospitalet, Terrassa, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Xàbia i Dénia, de la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Provincies de la Generalitat de Catalunya. També són membres del FEPSU les ciutats de Màlaga, Las Palmas i Castelló.

L’assemblea ha aprovat la renovació del comitè executiu del FEPSU, presidit des del 2011 per Núria Marín. L’Ajuntament de Madrid exercirà ara la presidència, amb la seva alcaldessa, Manuela Carmena, al capdavant; Dénia, la vicepresidència; la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Provincies, la secretaria, i els altres 12 municipis i organismes integrants formaran part de l’executiva com a vocals.

També s’ha produït el relleu del delegat executiu del FEPSU, Josep Maria Lahosa, després de més de 20 anys exercint el càrrec. Lahosa ha rebut mostres d’agraïment per la seva tasca per part de tots els assistents. A partir d’ara, la delegació executiva anirà a càrrec d’Ana Isabel Rodríguez, directora de Serveis de Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona.

A la trobada d’avui el FEPSU ha debatut nous projectes per dur a terme per l’associació i el manifest Seguretat, democràcia i ciutats: Coproducció de polítiques de seguretat urbana, aprovat a la conferència celebrada per l’EFUS el passat mes de novembre a Barcelona. En aquest manifest es defensa la participació ciutadana en la coprooducció de les polítiques de seguretat i la mediació per sobre de la confrontació o la judicialització excessiva.